Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da “Tasarım ve Buluş“  ödülleri verildi
Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliği’nde bugün GAP Arena Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci ve öğrenciler katıldı.   
"Tasarım ve Buluş" dalında yapılan yarışmada dereceye giren isimler açıklandı. ‘Buluş’ isimli yarışmanın birincisi ‘Dereceli yatak’ isimli proje ile Ankara Pir Sultan Abdal Ortaokulu öğrencisi Habil Eren Elçi oldu. Şanlıurfa Şenocak Ortaokulu öğrencisi Ayşe Aslan ‘Yangın sensörüne duyarlı kapı’ isimli proje ile 2., Ankara Naşide Halil Gelendost Ortaokulu öğrencisi Berat Seçgin ‘mazgatik’ isimli projesiyle 3. ve Kayseri Rauf Denktaş Ortaokulu öğrencisi Eda Nur Bozkoyun da ‘Hayat kurtaran köprü’ adlı projesiyle 4. oldu. Mansiyon ödülleri de Ömer Yıldız, Hüseyin Berkay Ergin ve Zeynep Yıldız’a, juri özel ödülü de Nesrullah Davaz ile Muhammet Burak Çimen’e verildi. Tasarım isimli yarışmanın 1. de ‘Elek. Araç şarj ist.’ Adlı projesiyle Kazakistanlı öğrenci Nurassyl Toleubek oldu. Eskişehir Özel Atayurt Okulları öğrencisi Aybars Arı ‘Yangında akıllı kaçış sistemi’ projesiyle 2., Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Senanur Ülgen ‘Destekli ve hareketli mouseped’ projesiyle 3. Ve Makedonyalı öğrenci Melek Bayrami 4. Seçildi. Mansiyon ödüllerine de Dmıtrı Guna, Alkhaz Uzdenov ve Gökçe Çabuk layık görüldü. Juri özel ödülü ise Sakine Aytekin ile Gulnazıra Burankaeva’ya verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49