Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa'da sıcaklar artı
Hava sıcaklık değerinin 45-50 dereceyi gösterdiği kentte Ramazan ayı olmasından dolayı caddeler boşaldı. Caddelerde, yollarda çok az sayıda insan ve araçların bulunduğu görüldü.
Havaların aşırı derecede sıcak olduğu bu günlerde caddelerde ve yollarda insan ve araçları görmek imkânsız, Temmuz ayında hava sıcaklık değerlerinin çok fazla yükseldiği kentte vatandaşlar evlerinden ve işyerlerinden dışarıya adım atamaz hale geldi.
Çöl sıcaklıklarının yaşandığı kentte vatandaşlar genellikle sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu öğlen saatlerinde dışarıya çıkmıyorlar. Genellikle ikindi vaktinden sonra vatandaşlar dışarıya çıkıyor.
İkindi vaktinden sonra dışarıya çıkan vatandaşlar bütün ihtiyaçlarını bu saatlerde gidermeye çalışıyorlar. İkindi vaktinden sonra dışarıya çıkan bazı vatandaşlardan konu ile ilgili görüşlerine başvurduk.
Temmuz ayında hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğunu belirten bazı vatandaşlar, “Temmuz ayına girdikten sonra havalar oldukça sıcak oldu. Nefes alamaz hale geldik. Bundan dolayı mecbur olmadığımız müddetçe öğlen vaktinden ikindi vaktine kadar dışarıya çıkmamayı tercih ediyoruz. Çünkü dışarı da çöl sıcaklıkları bulunuyor. Ramazan ayında olmamız nedeniyle de havalar bizi çarpıyor. Genellikle işimiz olunca ikindi vaktinden sonraya bırakıyoruz hallediyoruz. Havalar o zaman serinliyor çok fazla insanı etkilemiyor” ifadelerini kullandı.
Ayrıca konu ile ilgili uzmanlarda vatandaşları uyararak öğlen saatlerinde mecbur kalınmadığı müddetçe dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirtiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48