Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da sezonun ilk pamuğu satıldı
Şanlıurfa’da sezonun ilk pamuğunu satıldı, kilosu 15 lira 50 kuruş gören pamuk  Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından altınla ödüllendirildi.
 
Şanlıurfa Ticaret borsasında 2014’ün ilk pamuğu satıldı. Yapılan açık artırma satışa Şanlıurfa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ve Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ile pamuk üreticileri katıldı.
 
Şanlıurfa’da ilk pamuğu satılan  Ovabeyli Mahallesi’nden Hasan Alpak, Mehmetçik Aslanlı Mahallesi’nden Halil Atay, Suruç Büyükağacı Köyü’nden Aydın Alan, yetiştirdikleri pamuğu. Açık arttırma ile satışa sunuldu. 100 kilogram pamuk, EMG İplik Firması tarafından 15,50 (15 lira 50 kuruş) TL’den satın alındı. ayrıca ilk pamuk sahipleri altına ödülendirildi.
 
Satış sonrası bir konuşma yapan Şanlıurfa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun %42’lik bir bölümünü karşıladığını belirten Başkan Kaya, Şanlıurfa pamuğunun kaliteli olduğunu belirtti. Şanlıurfa pamuğunun Ege Pamuğu ile yarışır bir durumda olduğunu arada hiçbir fiyat farkı bulunmadığını da ifade eden Başkan Kaya, pamuğun temiz toplanması yönünde de çiftçileri uyardı.
 
Kaya,  “. Her yıl bir üreticiyi ödüllendiriyorduk, fakat 3 üreticimiz de birlikte başvuruda bulundular bizlerde gönülleri kalmasın diye üreticilerimizin müracaatlarını kabul ederek karınca kararınca küçük birer hediye verdik.
Kaya, Şanlıurfalı çiftçilerimizden tek isteğimiz pamuk gerçekten beyaz altındır. Ona önem versinler. O kadar emek veriyoruz, tohumunu ekiyor, seçiyor. O süre içerisinde verdiği emeğe son aşamada toplarken o emeği mahvetmesinler o toplamada çok temiz toplayamaya çalışınlar. Özelilikle naylon çuval kesinlikle kullanmasınlar”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49