Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da şehit düşen polise son görev
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında, terör örgütü üyelerince önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Ömer Sönmez'i Özel harekat polisleri, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazesini omuzladı.
Olay dün gece Viranşehir-Şanlıurfa karayolunun 8. kilometresinde seyir halinde bulunan zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü üyelerince önceden yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Elazığ nüfusuna kayıtlı Özel hareket polisi Ömer Sönmez kaldırıldığı Viranşehir devlet hastanesinde şehit oldu. Tayfur Öztürk, Erdoğan Güneş ve Gökhan Özdemir  yaralandı.  Yarlı polislerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Zırhlı araca yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Ömer Sönmez, 15 gün önce Viranşehir'de göreve başlamış.
Zırhlı araca yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Ömer Sönmez için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polis memurunun cenazesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastane morgundan alınarak Emniyet müdürlüğü bahçesine getirildi. şehit polisin, Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Babası Mehmet Annesi Yasemin ve  bir erkek 3 kız kardeşleri gözyaşı döken ailesine şehid polis mesai arkadaşları teselli etmeye  çalıştı.
Törene, Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa milletvekili, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Taşaltın,  BŞB Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı,  Şehidin Elazığ'dan gelen ailesi ve Askeri erkan ile çok sayıda kişi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, Bugün yine bir evladımızı uğurlamak için bir araya geldiğini ifade eten Tuna," Yakın zamanda bu ülkede kendi iradesine sahip ve ihanet şebekelerinin içinde olduğu bir darbede kahramanca direnen milletin evlatlarının 240 civarında şehit vererek 2 bin'in üzerinde Gazi sayısı ile büyük bir Kahramanlık öyküsü bir direnme neticesinde kendi bağımsızlığına iradesine sahip hep birlikte gördük Emniyet teşkilatımızda önemli bir rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Emniyet teşkilatımızın büyük bir özveri gösterdi teşekkür ediyorum, şehidimiz Ömer Sönmez bu güzide teşkilatın bir mensubu olarak terör örgütleriyle yapılan mücadele sırasında görevini infa ederken bu vatan için bu millet için şehit olmuştur"dedi.
Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve özgeçmişi okundu. Yapılan konuşmaların ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu İl müftüsü İhsan Açık'ın okunan duasının ardından Özel harekat polisleri, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazesini omuzladı. tekbirler eşliğinde şehit memleketi Elazığ'a gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49