Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Sahurda sakalı Şerif İzdihamı
Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Dergah camisinde Kadir Gecesi nedeniyle sabah namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen binlerce kişi izdihama yol açtı.
 
Kadir gecesi nedeniyle Hazreti İbrahim'in doğduğu ve Nemrut'un zulmünden kurtulmak için bir süre saklandığı rivayet edilen makam olan Balıklıgöl'de Dergah Camisi'nin avlusunda Din görevlileri tarafından Sakal-ı Şerif sergilendi. Sahurun ardından camiye gelen binlerce kişi, kutsal emaneti görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Tekbir getirerek sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif’i görüp, öpmeye çalıştı. Sakal-ı Şerif‘i görmek isteyenler zaman zaman izdihama neden oldu. Kadınlar ise Çarhoğlu camii’nde Şakalı şerifi gördü.
  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48