Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da sağlık alanında büyük operasyon, 12 tutuklama
 Şanlıurfa merkezli 12 ilde sağlık kuruluşlarına düzenlenen operasyonda, '18 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri' iddiasıyla gözaltına alınan aralarında bayanlarında olduğu 36 kişi 12 kişi tutuklandı. Bazı tıp merkezlerin ayda acil serviste 17 bin kişi muayene ettiği, muayene edilen kişilerin bazıların ölü, bazıların ise ülke dışında oldukları belirtildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  9 ay takip sonucu yürüttüğü Şanlıurfa ve Siverek merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Antalya, Ağrı, Adıyaman, Diyarbakır, İzmir , Kayseri, Kocaeli , Hatay ve Kahramanmaraş'ın   aralarında bulunduğu 12 ilde sağlık kuruluşları ve çalışanlarına, ' 18 milyon lira haksız kazanç' elde ederek devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla operasyon düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda, bazı tıp merkezlerinin muayeneye gelen hastaların kimlik numaralarını kullanarak, tahlil yapılmış gibi gösterip devleti zarara uğrattığı saptandı. Bazı tıp merkezlerin ayda acil serviste 17 bin kişi muayene ettiği, muayene edilen kişilerin bazıların ölü, bazıların ise ülke dışında oldukları belirtildi.

SGK'nın şikayeti üzerine harekete geçen ekipler 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda Hastane müdürü, Doktor  ve tıp merkezlerinin  sahiplerin de aralarında bulunduğu  36 kişi gözaltına alındı. aralarında bayanlarında olduğu 36 kişi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Suç örgütü kurmak, devleri zarara uğratmak, kimlik bilgilerini ihlal sucu, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve sahte evrak düzenlemekten adliye sevk edildi. adliye sevk edilen 36 kişiden 12 kişi tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49