Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Müzik Müzeleri İlgi Görmüyor
Şanlıurfa Belediyesi tarafından yenilenen ve açılışı yapılan İbrahim Tatlıses müzesi, yeterli ilgiyi görmüyor.
 
Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses adına açılan müzik müzesi, açılışının yapıldığı ilk günlerde yoğun bir şekilde ziyaretçi ağırlarken, son dönemler içerisinde fazla ziyaretçinin gelmediği belirtildi. Açılışını bizzat Tatlıses’in yaptığı müzik müzesi, beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamıyoruz. Günlük 10 20 kişinin ziyaret ettiği müzik müzesi, daha çok ziyaretçiye ulaşmayı bekliyor. Müzik müzesinin beklenen ilgiyi görmediği belirtilirken, müzenin tanımının yeterince yapılamadığı kaydedildi. Tatlıses’e ait balmumu heykel, aldığı ödülleri, kostümü sahnede giydiği kıyafetler bulunurken, öte yandan müzenin dış görünüşü de tadilatın ardından hazır hale getirildi. Müzik müzesinin tanıtımının yapılmasının ardından ziyaretçi sayısında artış olabileceğini söyleyen vatandaşlar, “bu müzenin burada olduğunu belki çoğu Urfalı bile bilmiyordur çünkü hiçbir şekilde tanıtımı yapılmıyor. Tanıtımı yapılırsa, Urfalıların yarı sıra, il dışından gelen turistler de müzeyi ziyaret eder. Şimdi hiçbir şekilde tanıtım yapılmıyor, bu yüzden kimse ziyaret etmiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu anlamda bir adım atmasını ve kentteki müzeleri tanıtmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kentteki diğer müzik müzeleri de aynı şekilde ziyaretçi sıkıntısı yaşarken, konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, her yıl Şanlıurfa’ya çok sayıda turistin geldiğini ve gelen her turistin müzelere yönlendirilebildiğini söyleyerek, bu şekilde hem müze tanıtımı, hem de daha çok turist sayısına ulaşılabileceğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan İsmail Taş adındaki vatandaş, “Şanlıurfa’da bulunan müze sayısı, birçok ilde yok ama maalesef bu müzeler yeterli ilgiyi görmüyor. Müzeleriyle tanınan diğer şehirler müzelerinin tanıtımını yapıyor, bu anlamda turist çekebiliyor. Şanlıurfa’daki müzeler yeterince tanıtılmıyor ve bu yüzden de gerekli ziyaretçi sayısına ulaşmıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49