Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa’da mevsimlik işçi çadırına başlandı
Mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çalışmaya gidecek olan vatandaşlar için çadır yapımına başlandı.
 
Tarım işinde çalışmak üzere Şanlıurfa’dan her yıl yaklaşık nüfusun yarısı il dışına çıkarken, bu yıl da sezonun yaklaşması üzerine çadırcılar hazırlıklara başladı. Şanlıurfa’dan 48 farklı ile çalışmaya giden vatandaşlar, gittikleri yerlerde barınmak amacıyla çadır yapmaya başladı. Kent merkezindeki çadırcılar bu anlamda yoğun çalışma temposu içerisine girerken, sezon tam başlamadan hazırlıkların başladığı belirtildi. Her yıl kış aylarının bitimine yakın zamanlarda işlerinin yoğunlaştığını belirten çadırcılar, sezon içerisinde fazla yoğun olmamak için hazırlıklara şimdiden başladığını belirtti. Tarım işçilerinin hazırlık içerisinde olduğunu ve bu anlamda hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten çadırcı Murat Karcı, çadırcıların da yoğun bir şekilde çadır üretmeye başladığını söyleyerek, “tarım sezonu tam olarak başlamadı ancak, yavaş yavaş sipariş almaya başladık. İlerleyen zamanlarda işlerimiz yoğunlaşacak çünkü bir ay sonra göçler başlayacak. Göçler fazla olunca işleri yetiştiremiyoruz. Sezon içerisinde zorluk yaşamamak ve işleri yetiştirmek amacıyla şimdi çadır üretimine başladık. Her yıl ilkbahar aylarıyla birlikte il dışına göçler artıyor. Göçler artınca da yoğun şekilde sipariş alıyoruz. Biz burada sadece branda yapıyoruz, demirciler de çadırın iskelesini yapıyor” ifadelerini kullandı.
 
Kentte, çadırın demir kısmını yapan esnaflar da aynı yoğunlukla çalıştıklarını ve işleri tamamlamak adına şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Demir imalatıyla uğraşan Mehmet Sanka ise, yaptığı açıklamada çadırın iskele kısmını yaptıklarını ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yıllardan beri çadır işinin demir kısmıyla uğraştığını belirten Sanka, “memleketimiz tarım kenti olduğundan ve sürekli dışarıya işçi göçü verdiği için çadır satışları sürekli oluyor. Yılın belli aylarında satışlar düşüyor ancak, ilkbahar aylarıyla birlikte satışlarımız çok artıyor. Bir ay sonra tarım işçi göçünün başlamasıyla birlikte satışlar iyice artar” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49