Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da “Maddi Manevi Tazminat, Haksız Fiil, Trafik Kazaları' çalıştayı
Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen “Maddi Manevi Tazminat, Haksız Fiil, Trafik Kazaları” meslek içi eğitim çalıştayı başladı. Türkiye’nin bir çok ilinden Hakimlerin katıldığı Çalıştaya; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç, Türkiye Adalet Akademisi Meslek İçi ve Hizmet içi Eğitim Daire Başkanı Mahmut Akgün ile hakimler katıldı.
Terör örgütleri ve teröristlerle mücadelelerinin etkin ve hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, şunları söyledi.
“Bu ülkede herkes bilsin ki tüm terör örgütleri ve teröristler sonu gelinceye kadar, kökleri kazınıncaya kadar mücadeleye devem edilecektir. Bizde yargı olarak bu mücadelede elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Gerek güvenlik kuvvetlerimize, gerek Emniyet ve Jandarmamıza her türlü konuda destek olacağımıza, desteğimizin sonuna kadar onlarla olacağına herkesin bilmesi lazım. Adli olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu’da çalışan adliyeler olarak meslektaşlarımız olarak son derece Emniyet ve Jandarma birimlerimize koordineli ve anlayışlı bir şekilde desteklerimiz sürmektedir. İnşallah bu terörün kökü de en kısa sürede kazınacaktır. 2016 yılı gerek ülkemiz açısından gerekse teşkilatımız açısından son derece sıkıntılı günlerin yaşandığı bir yıl olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi ile hain terör örgütü FETÖ/PDY kirli emellerini bir kez daha ortaya koymuş ülkemizi yaşanmaz bir hale getirmek ve parçalamak için harekete geçmiştir. Ancak gerek teşkilatımız, halkımız, emniyet mensuplarımız ve askerlerimizin gerçekten vatanını seven, milletini seven büyük bir bölümü ile birlikte bu girişim berteraf edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra diğer tüm terör örgütleriyle sözleşmişçesine ülkemize her konuda saldırmaya başvurmuşlardır. Tam da bu dönemde yargı teşkilatı kendi içindeki hainleri temizlemiş hem de tüm terör örgütleriyle mücadelesini en üst seviyede sürdürmeye devam etmiştir ve aynı zamanda devam ettirmektedir. İçindeki hain unsurları temizleyen yargı teşkilatının 2017 yılına her zamankinden daha güçlü, daha özverili ve güven tazelemiş bir şekilde girdiğine inancım tamdır. Adaletin etkin, verimli, hızlı ve isabetli sağlanmış olmasıdır. Bu tür seminerlerin faydalı olacağına inancım tamdır.”
Darbe girişimi sırasında Türk yargısının hızlı ve etkin bir şekilde olaylara müdahale ettiğini anlatan Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç, “Aradan 24 saat geçmeden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2 bin 800 civarında hakim ve savcıyı açığa almış, Anayasa Mahkemesi 2 üyesinin üyeliğini sonlandırmış, yine HSYK 5 üyesinin üyeliğini sonlandırmıştır. Yüksek yargı açıklamalarıyla darbeye karşı olduğu belirlemiş ve bu güne kadar da 4 binden fazla hakim ve savcı ihraç edilmiş ve açığa alınmıştır. 15 Temmuz’dan sonra alnımız ak başımız dik bir vaziyette milletin huzuruna gönül rahatlığıyla çıkmaktayız. Milletimiz bizden artık etkili, hızlı bir adalet beklemektedir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Çalıştay, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49