Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Lezzetler Yarıştı
Şanlıurfa Belediyesi, Urfa Mutfağının en iyi ustalarını bulmak için yöresel yemek yarışmasında  16 Yarışmacı 16 yemek ile katıldı.
Şanlıurfa Mutfak Müzesinde gerçekleşen   mahalli yemek yarışmasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Aydın,  Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.
‘Urfa Mutfağının Ustalarını Arıyoruz.’ Yarışmasında Bayanlar yarışmaya katılacağı yemeğini evde yapıp Mutfak Müzesine getirdi  6  jürini birbirinden güzel yemeklerde zorlandığı görüldü.
 
Juri’nin yaptığı değerlendirmede Mimbar yemeği ile Melahat Temiroğlu 1., Borani yemeği ile FatmaYamangoz ve Zehra Basmacı 2., yine Borani yemeğiyle İran Asıllı Nahide Yenice 3.  oldu.
İl Kültür Turizm Müdürü Selami Yıldız”Urfa’da Yemekler yarışması belki Açılım sürecine katkı sağlar Urfa lezzet bakımından Urfa yemekleri Türk, Kürt, Arap, Acem yemekleri’de var Damak dadına araylar Urfa’ya gelsin dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç “yenmek yapanların eline koluna sağlık yemek kültürü Urfa’da Turizmine daha çok hizmet edecek hanımları tebrik ediyoruz yeni senede görüşmek üzere dedi”
 
Yemek Yarışmasında Birinci olan Melahat Temiroğlu “Birö nebze urfa mutfağına katkı olmuşumsa ne mutlu bana dedi”
 
İkinci Fatma Yamangoz ve Zehra Basmacı “biz Harran üniversitesi aşçılık bölümünde okuduğumuz için bu yemekleri sürekli yapıyoruz”
Üçünçü olan İran Asıllı Nahide Yenice “Borani Urfa’nın özel yemeği ve zengin yemekli onun için bu yemeği yaptım yemeğin içinde nohut, lolaz, parça et koyuluyor.  ben aslen İran’lıyam 25 yıl önce Urfa’ya geldim eşim Urfa’lı ödül almak güzel dedi”
 
Şanlıurfa Belediyesi mahalli yemek yarışmasında dereceye giren birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye ise bin lira para ödülü verilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49