Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Urfa'da kültürün güzelliği
Şanlıurfa'da düğün ve sünnetlerde olduğu gibi taziye evleri kent merkezi  ve ilçelerde yaygın hale geldi. Evlere sığmayan taziyeciler bu mekanlarda ağırlanıyor.
Şanlıurfa'da daha önceleri sayılı olan taziye evleri günümüzde her semtte bulunmaktadır. bir çoğu hayır sever tarafından yaptırılmaktadır.
Taziye evine gelen konuklar ölen kişinin yakınları tarafından karşılanır. Taziyeye her gelene önce acı günün hatırasına acı bir kahve (mırra) sonra da esans (koku) ikram edilir. Taziye evinde mümkün mertebe kısa oturulur arkasından gelecek  konukların ağırlanması için Birkaç dakika oturulduktan sonra Kur'an-ı Kerim bilen varsa bir aşır okuyor. ardından  ölü yakınlarına "Baki Allah!"," Allah rahmet eylesin!", "Allah sabır versin!" denilip acılar paylaşılıyor.
Şanlıurfa'da bululan taziye evlerinde üç gün boyunca taziyeler kabul edilir. taziye evlerinde öğlen ve akşam yemeği akrabalar ve dostlar tarafından ikram edilir.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48