Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da kız çocukları semineri
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 gün boyunca devam edecek olan “ Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi Hazırlık Çalıştayı” başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “ Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi Hazırlık Çalıştayı” GAPTEM tesislerinde başlayarak 2 gün boyunca devam edecek.
Çalıştayın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı.
Çocuk dili, dini, ırkı olmayacak kadar en eşit varlıklar olduğunu belirten Demirkol, tertemiz bir fıtrat üzerine yaratılmış topraklar üzerindeki en masum varlıklar olduğunu ve hayata hazırlanacak kadar güçlü, ama bunu nasıl yapacağını bilemeyecek kadar güçsüzdür. Çocuk dönemi karakterin, Doğruların ve yanlışların, değerlerimizin toplumsal rollerin belirlendiği kritik bir dönem. İşte bu kadar önemli bir dönemin heder olmaması adına bugün yapacağımız bu çalıştayın ayrı bir öneminin var olduğunu söyledi.
Demirkol, “İlimiz açısından bakıldığında nüfusunun üçte biri çocuklardan oluşmaktadır. İlimizdeki çocuklara yönelik hizmetlerin daha etkin, kaynakların daha verimli kullanılması ve çocuk alanında yapılacak çalışmaların il genelindeki tüm çocuklara ulaşabilmesi için çocuklara yönelik özel bir stratejiye ihtiyaç duyulmuştur. Ayrıca çocuklara yönelik yapılan hizmetlerin sunumunda kurumlar arası iletişim ve görev paylaşım sorunlarının da ortaya çıktığı görülmüştür.
Çocuklara yönelik sunulan hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde koordinasyonunu sağlamak ve ilimizdeki çocuklara yönelik yaşanan sorunların doğru ir şekilde tespitini yaparak gerekli çözümlere acilen ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi için planlanan strateji belgesinin verimli ve etkin oluşturulabilmesi için kurumların kendilerini tanımaları için “Çocuk Koruma Hizmetlerinde İl Strateji Belgesi Hazırlık Çalıştayı” yapılması kararlaştırılmıştır. Bu çalıştay da çocuk ele alınacak ve her konuda çocuğun üstün yararı gözletilecektir.
Çalıştaya katılan ve destek sunan çocuk hizmetleri genel müdürlüğü, GAP İdaresi başkanlığı ve Karacadağ kalkınma ajansına ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Koruma Daire Başkanı Abdullah Özbay, çocuk koordinasyon merkezleri daha öncede bildiğiniz gibi adalet bakanlığına bağlıydı. 2011 yılından itibaren aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlandı. Bakanlığımıza bağlanmasının ardından 20 ilde pilot çalışması yaptık. Bu çalışmalar doğrultusunda ilgili kamu kurum kuruluşların da çeşitli çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda bir eylem planı oluşturuldu. Eylem planı şuan uygulanmaya başladığını ifade etti.
Şanlıurfa’da ilk defa bir çalıştayın yapıldığını belirten Özbay, çocuk koordinasyon merkezleri olarak 20 ilde iyi bir katılım sağlandı. Sağlanan katılımların ardından Bu uygulama Türkiye’nin 81 iline yayıldı. 1989 yılında çocuk hakları sözleşmesi imzalandı. Burada katılım, kurulma, gelişim gibi maddelerden oluştuğunu belirtti.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, “çocuklar bizim hayatımızın en önemli varlıklarıdır. Hepimiz çocuklarımız için canımızı feda ederiz. Ama nedense onların gelişimi ve hayata hazırlanması ile ilgili de pek çok sorunda toplum içinde yaşıyoruz. Şanlıurfa doğum oranında Türkiye birincisi. Yıllık 60 bin doğum gerçekleşmekte. Dolayısıyla nüfusun üçte birini çocuk oluşturmaktadır. Kent merkezinde çocuklarla ilgili pek çok sorun var. Bu sorunları aşmak ve diğer illere yetişmek adına biraz daha koşmak zorundayız ”şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından panelistlere teşekkür belgesi verildi. Ardından program çocuk ihmal ve istismarı önleme, suça sürüklenen çocuklar, Suriyeli çocuklar, çocuk işçiliği, özel eğitim gerektiren çocuklar, madde bağımlısı çocuklar ve çocuk dostu kentler gibi konularla değinerek panel devam etti.
 
 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49