Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa’da kandil çoşkusu
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da Kadir Gecesi coşkuyla kutlandı. Farklı illerden gelen vatandaşlar Balıklı Göl'ün etrafında konakladı.
'Peygamberler şehri' olarak da nitelendirilen kentte, farklı illerden gelen çok sayıda vatandaş, kadir gecesi dolayısıyla Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.
Akşam saatlerinde tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ne akın eden ziyaretçiler, camilerden ezan sesinin duyulmasıyla çimler üzerine kurdukları iftar sofralarında oruçlarını açtı. Manevi atmosferinde huzur buldukları mekanda olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, iftarın ardından bir süre dolaştıktan sonra teravih namazını kıldı. Teravih namazının ardından, müftülük yetkililerince Dergah Camisi'nde mevlit okutulurken kentteki camilerin tamamında da gece dolayısıyla özel programlar düzenlendi.
Balıkgöl Dergah Camisi'nde Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine açıldı. Programın ardından bazı vatandaşlar geceyi ibadetle geçirmek için camilerde kaldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49