Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Urfa’da İntihar Eden Polisi 2 Kadını Hayata Bağladı
Şanlıurfa'da intihar eden polis memuru Yakup Özkök'ün 2 böbreği, 6 yıldan beri diyaliz makinesine bağlı yaşam sürdüren 45 yaşındaki Sabahat Kardemir ile 44 yaşındaki Oya Altıkardeş'e nakledildi.
 
Şanlıurfa'da intihar eden polis memuru Yakup Özkök'ün 2 böbreği, 6 yıldan beri diyaliz makinesine bağlı yaşam sürdüren 45 yaşındaki Sabahat Kardemir ile 44 yaşındaki Oya Altıkardeş'e nakledildi.
 
Şanlıurfa'da 17 Aralık günü intihar eden polis memuru Yakup Özkök'ün ailesi organlarını bağışladı. Özkök'ün böbrekleri 20 gün önce Diyarbakır Dicle Ünivesitesi'nde Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yaşayan Oya Altıkardeş ile Muş'ta yaşayan yaşındaki Sabahat Kardemir'e nakledildi.
 
Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan nakil ile sağlıklı böbreklere kavuşan Sabahat Kardemir, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada şunları anlattı:
 
"6 yıldan beri diyaliz makinasına bağlı bir yaşam sürdürüyordum. Aslen Diyarbakırlıyım ancak Muş'ta yaşıyorum. 20 yıllık evliyiz ama çocuğum hiç olmadı. 6 yıl boyunca işkence hayatı yaşadım. Bu süre içerisinde makineye bağlı bir yaşam sürdürdüm. Bana bu böbreği veren kişiden Allah razı olsun, Allah onun bütün günanlarını affetsin inşallah. 20 gün önce böbrekleri bize naklettiler. Şimdi çok mutluyuz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah, benim gibi böbrek bekleyen herkese yardımcı olsun.
 
'ARTIK ÇOK İYİ VE MUTLUYUM'
 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yaşayan Oya Altıkardeş de Sabahat Kardemir gibi 6 yıldan beri makineye bir yaşam sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
 
"Ömrümün son 6 yılını diyaliz makinesine bağlı olarak geçirdim. Bu acıyı ve yaşadıklarımı tarif etmek mümkün değil. Hiç evlenmedim. Hastalığım boyunca bize yardımcı olan doktor ve diğer sağlık personellerine çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. 20 gün önce Sabahat hanımla aynı gün, bana da böbrek nakli yapıldı. Şimdi çok iyi ve mutluyum. Allah, bize bu böbreği bağışlayan kişiden ve yakınlarından razı olsun." diye konuştu.
 
5 AYDA 10 NAKİL
 
Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Nefroloji Sorumlu Uzmanı Dr. Ali Kemal Kadiroğlu ile Organ Nakli Merkezi Genel Cerrahi Bölümü Organ Sorumlusu Dr. Mehmet Veysi Bahadır da, son 5 ay içerisinde 10 organ nakli operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugüne kadar 30'a yakın organ nakli yaptıklarını kaydeden doktorlar, bu yıl bu rakamı daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini vurguladı.  POLİSİN ORGANLARI 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ
 
Şanlıurfa'da 17 Aralık tarihinde intihar eden ve beyin ölümü gerçekleşen polis memuru Yakup Özkök'ün kalp, akciğer, pankreas, karaciğer ve böbrekleri, aynı gün Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde gece 02.00 sıralarında başlayan ve 3.5 saat süren başarılı bir ameliyatla alınarak, organ bekleyen Ankara, Malatya ve Diyarbakır'daki hastanelere gönderilmişti. Polis memuru Özkök'ün bağışladığı organlarla toplam 6 kişiye yeniden hayat verdi.
haberler 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48