Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın partı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da iklim koşulları farkı
Türkiye’nin hemen hemen her ili ağır kış koşullarını yaşarken Şanlıurfa bu durumdan en az etkilenen şehirlerden biri oldu.
İnsanların soğuktan korunmak için giysilere ve ayakkabılara yöneldiği iller arasına giremeyen Şanlıurfa’da esnaf olumsuz etkilendi.
Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Şanlıurfa kış mevsiminde yazdan kalma günler yaşıyor.
 Esnaf Hayati Eğlis ayakkabı satışlarının düşük olduğunu belirterek şunları söyledi;
“ 4 Yıldır ayakkabı satıcılığı yapıyorum. Türkiye’nin her yerinde havalar aşırı soğuk bizde ise havalar normal derecede seyrediyor. Ama vatandaşlarımız havaların çok soğuk olduğunu söylüyor. Ayakkabı satışlarımız düştü. İnsanlar kış mevsimi olduğu için giyimden daha çok başka şeylere yöneliyor. Kendilerini kısıtlamak zorunda kalıyor. Daha çok ısınma ve yiyecek ihtiyaçlarına yöneliyorlar. Yakıt, soba, doğal gaz gibi ısınma daha ağır basıyor çünkü. Bu yüzden kendi ihtiyaçlarından kısıtlamalar yapıyor. Bütün piyasada olduğu gibi bizde de işler durgun”
Ayakkabı fiyatlarının 30 TL’den başladığını belirten Eğlis şunları ekledi;
“ Fiyatlarımız uygun elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkın bütçesine göre kaliteli ürünler getirmeye yada üretmeye çalışıyoruz. Fiyatlar 30 TL’den başlıyor, 60- 65 TL ye kadar yükseliyor kalitesine göre” .
Genellikle spor ayakkabı satışlarının yüksek olduğunu belirten Eğlis şunları söyledi;
“ Biz genellikle gençlere hitap edecek spor ayakkabılar satıyoruz. Marka ürünler kışlık tarzı ayakkabıları vatandaşlarımıza satıyoruz. Kışlık olarak bot çeşitlerimiz var, deri tarzı ürünlerimiz ve klasik model ayakkabılarımız var. Kış ayları Şanlıurfa’da kendisini göstermediği için kışlık ürünlerde elimizde pek çeşit yok” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48