Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Urfa’da İki Aşiret Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Olay geçe ay Eyyübiye ilçesine bağlı Onikiler Mahallesi’nde ikamet eden iki husumetli aileyi barıştırmak için harekete geçen 65 yaşındaki Eyüp Sedefdiş aileler ile görüşme kararı aldı. Mahalle Muhtarı ile birlikte ailelerden bir taraf ile görüşmeye giden Sedefdiş yolda silahlı saldırıya uğradı. Karanlık bir sokakta yaşanan silahlı saldırı sonrasında yaralanan 65 yaşındaki Diş hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sedefdiş aşireti ve Keskinbıcak Aileleri arasında başlayan husumet aşiretlerin ileri gelenleri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar ve 24.Dönem Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun araya girmesi ve Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci'nin organizasyonuyla barışla noktalandı.

Haliliye ilçesi Şehitlik çamlık düğün salonunda bir araya gelen iki aileler dualarla barışa el uzattı. Düzenlenen barış yemeğine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili Kası,m Gülpınar İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ak parti eski milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, aşiret liderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Okunan barış duasının ardından Barış töreni ikram edilen barış yemeğiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaBarısHusumetBarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49