Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Eller Her Gün Sema'ya Kalkıyor
 Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanlığı tarafından bu yıl 29. su düzenlenen Ahilik haftası kutlamaları Tarihi Gümrük Hanında gerçekleşen tören ile başladı.
 Gümrük hanında gerçekleşen 29. Ahilik Haftası etkinliklerine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İbrahim Günbeği, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Belediye Başkan Yardımcıları, STK başkanları ve davetliler katıldı.
Tören Ahilik duasıyla başladı. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende 800 yıldır devam eden Esnaf Duası yapıldı. Duaların ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından Şed Kuşanma töreni düzenlendi. Şed kuşanma töreninde çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş dönemi olan Şed kuşanma töreninde ustalığa adım adan esnafa Şed bağlandı. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği tören yılın Ahi ustalarına plaket verilmesi ile son buldu.
Gümrük Han’ında düzenlenen törene katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çarşı esnafını ziyaret ederek karanfil dağıttı.
Bölgede yaşanan terör olaylarının Şanlıurfa esnafını sıkıntı içersine koyduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay, “29’ncü Ahilik haftasını bu gün düzenlenen etkinliklerle kutladık. Bu yüzyıllardan gelen bir gelenektir. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa temsili olarak Şed kuşanma töreni yaptık. Ahilik geleneğini yaşatıyoruz. Şanlıurfa’da terörden dolayı esnaf ve sanatkarlarımız turizm yönünde sıkıntı içerisindedir. Terörün bitmesini istiyoruz. Terör bittiği zaman da Şanlıurfa esnafımızın çalışma ve gelişmesi yönünde bir katkının olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48