Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da elektrik kesintileri pamukları kuruttu
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı köylerinde elektrik kesintileri nedeniyle pamuklar tarlada kurudu. Çiftçiler,” kara gün geldi borçluları kapıda motorin borcu, gübre borcu zirai ilacı borcu, senetleri icraya verilmeye başlandı çiftçi yeni perişan olduğunu” belirtiler.
 
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Yayınlı köyünde kuyuların elektrik kesintisinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle sulanamayan pamuklar tarlada kurudu. Çiftçiler bu durumla ilgili bölgenin elektrik dağıtımını yapan firmadan herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Susuzluktan çatlayan topraklarda ekilen pamuk kurumaya başladı.Çiftçiler, kısa bir sürede elektrik sorununa çözüm bulunamaması durumunda Türkiye üretiminin yüzde 50'ye yakınını karşılayan Şanlıurfa'nın, bu yıl pamuksuz kalabileceği belirtildi.
 
Pamukları elektrik kesintileri nedenliye sulanmadığından kuruyan çiftçiler, gerekli tüm resmi kurumlara sorunlarını bildirdikleri halde kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini dile getiren köylüler, ürünlerinin gözleri önünde kuruduğunu ve hiçbir şey yapamadıklarını belirttiler.
 
Çiftçiler,” zaten zar zor geçiniyorduk pamuk ekmek için borç alıyorduk şimdi kara gün geldi. borçluları kapıda motorin borcu, gübre borcu zirai ilacı borcu, senetleri icraya verilmeye başlandı yeni halimiz  perişan olacak hani köylü milletin efendisi şimdi kuruyan pamukla beraber ekmek teknemizde yok oldu yetkilerden bir an önce bu elektrik sorununu çözülmesini istiyoruz” dediler.
    


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49