Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

URFA’DA EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü kentte ekmek israfını önlemek için çalışma başlattı. İsrafı önleme projesini Şanlıurfa’nın Yenişehir bölgesinde başlatan Temizlik ve Çevre Müdürlüğü bunun için 6 kişiden oluşan bir ekip oluşturdu.
Yenişehir Bölgesinde bulunan mahallerde israfı önlemeyi içeren 20 bin adet “Ekmek Nimettir Çöpe Atmayalım” broşürleri dağıtımına başlandı. Bayat ekmeklerini çöpe atmamalarını ve belediye tarafından dağıtılan poşetlere koymalarını mahalle sakinlerine öneren belediye bu kapsamda 1 ton poşet dağıttı. Yenişehir bölgesine dağıtılan 150 bin poşetle bayat ekmeleri toplayacak olan belediye mahalle sakinlerini de “Bayat ekmeklerinizi belediye tarafından verilen poşetlerde biriktirerek binalarınızın önüne bırakmanızı rica ederiz.”şeklinde uyardı.
Ekmek israfının önüne geçme konusunda duyarlılık oluşturulmaya çalışılacak olan projede toplanan bayat ekmeklerin çöpe atılmasını da önleyerek hayvan yemi olarak kullanılacağı bildirildi.
Belediyenin başlattığı ekmek israfı önleme projesinin startını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yürüttükleri proje ilgili şu açıklamayı yaptı:“Özellikle bu projeyi gerçekleştiren Temizlik ve Çevre Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hakikaten ekmekte büyük bir israf var. Sayın Başbakanımızın da değindiği gibi açlıktan ölen bu dünyada çok insan var. Yani ekmek nimet. Allah bu nimeti elimizden almasın.Buna ihtiyacı olan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız var.Belediyenin topladığı bu ekmekler başka bir amaçla da kullanılacak.Urfalı hemşerilerim ekmeğin israf edilmemesi konusunda duyarlı olduğunu zaten biliyorum.Daha önce Mehmet Akif Caddesinde böyle bir proje gerçekleştirmiştik.Ekmek kutuları caddeye koymuştuk.Ancak çok başarılı olamadık.Ama bu sefer Urfalı hemşerilerimizin de bize yardım etmesini bekliyorum.Ekmeğin israf edilmemesini önlem için pilot bölge olarak Yenişehir Bölgesindeki 9 mahallede başlıyoruz.Yani bacılarımız tüketmedikleri ekmekleri dağıtığımız poşetlerin içine koyacaklar bizlerde bunu bina kapıları önünde toplatacağız.”
HANGİ MAHALLEDE HANGİ GÜN SAAT KAÇTA TOPLANACAK
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri bayat ekmek toplama çalışma sisteme şöyle olacak.
PAZERTİSİ: Saat:09.00 da Yenişehir Bölgesi Selahattin Eyyübi Mahallesi.
SALI           :  Saat:09.00 da Yenişehir Bölgesi Refahiye-Hamidiye-Esentepe Mahallesi
ÇARŞAMBA: Saat:09.00 da Yenişehir Bölgesi Osmangazi-Ulubatlı Mahallesi
PERŞEMBE: Saat:09.00 da Yenişehir Bölgesi Ertuğrul Gazi-Veysel Karan-i Mahallesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49