Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çölyak hastaları tatlı yiyebilecek
Mustafa Bayar
Yakalandıkları hastalık nedeniyle bir çok yiyecekten mahrum kalan Çölyak hastaları, Şanlıurfalı girişimci Mehmet Avcı (Mehmet Üstüneller) markası ile, glütensiz undan üretilen baklava sayesinde tatlıyla  aralarındaki duvarı kaldırdılar.
Çölyak hastaları, bağırsaklarındaki besin emilimini sağlayan yapıların bozulması nedeniyle sindirim sisteminde oluşan rahatsızlık nedeniyle,  içerisinde glüten içeren yiyeceklerden uzak durmak zorunda kalıyorlar.  Bu durum Çölyak hastalarını günlük hayatta çok zorlasa da onları düşünen girişimciler de çıkıyor.
Şanlıurfa’da 36 yıldır tatlı sektöründe hizmet veren Mehmet Avcı (Mehmet Üstünelle) markası ile , yıllardır gıda sektöründe çalıştığını ve insanların sağlıklı ürünler tüketmeleri için çaba harcadıklarını söyledi.
Gıda sektöründe kullanılan malzemelerin önemli olduğunun altını çizen Avcı, yanlış yada kötü kullanılan malzemenin gıda terörüne yol açacağını ifade etti.
Avcı, Şanlıurfalılara daha iyi ve güzel tatlıyı sunabilmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını anlatarak, “İnsanlarımıza daha güzel organik tatlıları nasıl yedirebilir diye sürekli araştırma yapıyoruz. Bir baklavada olması gereken bütün ham maddeler Şanlıurfa’da çok kaliteli bir şekilde üretiliyor. Birinci sınıf  malzemeler bizdeyse en iyi tatlının da bizde olması gerekiyor, biz de bu düşünceyle en iyiyi, en sağlıklıyı ve en güzeli halkımıza sunmak için çalışıyoruz.” Dedi.
“Çölyak hastalarını görmezden gelemezdik”
Mehmet Avcı, çölyak hastaları için de tatlı üretimine başladıklarını, yıllardır bu tadın varlığını unutan insanları yeniden tatlıyla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ile 1 yıl önce tanıştıklarını ve bu tanışma sırasında çölyak hastaları için baklava üretme fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Avcı, uzun süren araştırma ve çalışma sonrasında , glütensiz undan baklava üretmeyi başladıklarını atardı.
Avcı, glütensiz undan yapılan üretimin ayrı bir tesis gerektirdiğini hiçbir şekilde mevcut üretim alanındaki ürünlerle karışmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 “10 yıldır tatlı yiyemeyen insanların olduğunu duyunca Çölyak hastalarına sessiz kalamayız dedik. Glütensiz undan ve nişastadan üretmemiz gerekiyordu, ama hiçbir şekilde bunlar normal üretimin yapıldığı yerde yapılamaz, orada kullanılan malzemeler bunda kullanılamaz. Bizim baklava hamurumuz 10 tane birden açılıyor. Ama çölyakı tek tek özelle açıyoruz. Buda saatlerce zamanımızı alıyor. Bunu ayrı fırına koyuyoruz. O diğer baklavalarla birlikte pişmemesi lazım. Bu çok büyük bir zahmet. Ama bu hastalarımızı düşünerek onlar için üretim yapmaya karar verdik ve başladık. Yakında Ankara’daki şubemizde de satışa çıkaracağız.”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49