Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çiftçi kalmadı
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa'nın Harran ovasında çiftçiler bir yandan sökülen pamukların yerine yeni ekimler yaparken bir yandan Elektrik Borcu olan çiftçilerin desteklemelerin kesilmesi çiftçileri isyan ettirdi.
Gap bölgesini bu yıl önemli ölçüde iklim şartların değişmesiyle birlikle çiftçiler iki kez pamuk ekti. Çaresiz kalan çiftçiler bu günlerde  söktükleri pamuğu sulamaya başladı , verilen su pamuğa değil toprağa veriyor, tarlaya sökülen pamuğun yerine yeni pamuk ekibi yapılacak, çiftçiler artık sefilliğe oynuyor  bir masraf yerine iki masraf yapıldı her iki side heba oldu gitti. Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2015 yılında destekleme ödemesi yapılmamasına karar verildi.Destekleme ödemeleri çiftçinin en önemli finans kaynaklarından. Ancak hükümet destekleme ödemelerine de şerh koydu.  Bakanlar Kurulu, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2015 yılında destekleme ödemesi yapılmamasına karar verdi. Çiftçiler pamuk ekiminde iki kez masraf yapmak zorunda kaldı. Elektrik borcu nedeniyle desteklemelerin kesilmesi olan borç ikiye katlanacak çiftçiliğin bittiğini belirtiler 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49