Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çekimler azaldı
 Mustafa Bayar
Kültürel zenginliği ve Tarihi dokusuyla Sinema ve Televizyon dizilerinin çekim mekanı olarak yapımcı ve yönetmenlerin tercih ettiği Şanlıurfa'da son aylarda meydana gelen olaylar nedeniyle dizi çekimleri yapılmadı. 
Tarihi kent Şanlıurfa'da daha önce bir çok Türk filmine konu oldu, Nuri Sesigüzel, Hüseyin Peyda, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Yılmaz Güney, Orhan Gencebay, Tarık Akan, Fatma Girik, Özcan Deniz gibi Türk sinemasına damgasını vuran ünlülerin başrolünü paylaştığı bir çok filim Şanlıurfa'da çekildi.
1990 Yıllında özel kanalların açılmasıyla birlikte yeni bir çığır açan Türk dizileri çekilmeye başlandı.  Yöre, tarihi ve mekanları bakımından Şanlıurfa dizi mekanların yeri oldu. Şanlıurfa'da  şu anda yaklaşık 10 dizinin çekildiği öğrenilirken, meydana gelen olaylar nedeniyle bu yıl çekim yapılmadığı görüldü.
Şanlıurfa'da çekilen bazı diziler Azad, Gurbet kadını, Kardelen, Can u Ceğer, Yersiz yurtsuz,  Yaralı Yürek, Urfalıyam Ezelden, Küçük Ağa, Küçük Gelin ve Karagül diziler tarihi kentte çekildi.
Şanlıurfa'da dizi çekimlerin vaz geçilmez Urfalı oyuncusu ( Antony Gouin) lakaplı Bekir Felhan olaylar nedeniyle dizi yapımcıların bu yıl Şanlıurfa'yı tercih etmediğini belirti.
Bekir Felhan( Antony Gouin)
Bekir Felhan, 1950 Yılında Şanlıurfa'da doğdu. Hayvancılıkla uğraştı. Şanlıurfa'da çevrilen filmlerin bir çoğunda figüran olarak rol aldı. Urfalı Anthony Quinn olarak ün yapan oyuncu, ilk olarak 1958 yılında Hüseyin Peyda sayesinde sinemaya başladı. "Kaderim Böyle" filminin çekimleri sırasında oyunculara at temininde yardımcı olmuş daha sonra Cilalı İbo'nun Kırkharemiler adlı filminde haremi başı olarak rol almıştır. Daha sonra İkinci bahar aşkın dağlarda gezer gurbet kadını ve kervan gibi filmlerde rol aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49