Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da bir ilk gerçekleşti
Şanlıurfa Valiliği ve  Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi  tarafından 7'den 70'e herkesime hitap eden 'Şanlıurfa'da Kitap Şenliği' fuarı açıldı.
28 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında Topçu Meydanında 50 Yayın evinin katılacağı ve 20 binden fazla kitap çeşidinin sergileneceği, ünlü yazarlar tarafından imza günleri de düzenleneceği fuar yoğun ilgi ile açıldı 

Topçu Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. 75 Yayınevinin bulunduğu fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdulkadir Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ve kitapseverler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Yazar Vehbi Vakkasoğlu , "50 Yıldan beri 60 esere imza atmış biri olarak bu programın düzenlenmesinden dolayı heyecan içerisindeyim. Şanlıurfa bana göre muhabbettin başkentidir. Bu tür anlamlı bir çalışmadan dolayı Emeği geçen Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, “İnsanı okuyamadığımız için nesilleri kaybettik. İnsanı okuyamadığımız için bin yıldır aynı coğrafyada olan rengarenk olan Anadolu kiliminin iplik ve ilmikleri olarak o kilimi dokuyan bu milletin aziz evlatları aynı kavram çanağında bir yıldır yoğrulan o evlatların birbirine düşman edilmesine şahit olduk. Okumalıyız ki birileri beyinlerimizi yıkayıp, gözlerimizi kapatıp irademize ipotek koyup, kukalarımızı tıkayıp vicdanlarımızı yok etmesinler” dedi.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Şanlıurfa’da o kadar çok alim yetişmiştir ki Türk Dünyası’nın en büyük filozofu Farabi Kazakistan’dan kalmış gelmiş 2 sene Harran’da eğitin görmüştür. Yeryüzünün en büyük filozofu Farabi’nin eğitim gördüğü okul burada. Cebir’in kurucu Cabir Bin Hayyan, büyük din alimi İbni Teymiye ve daha birçok bilim adamı çağının ve çağlar ötesini aşan büyük bilim adamlarının yetiştiği bir yer burası Bir insan ne kadar çok değişik kelime kullanıyorsa beyni o kadar kuvvetlidir. Normal insanlar 300 kelime ile düşünüyor. 300 kelime ile düşünen bir insanın kendi problemlerini çözme, kavrama ve tahlil etme gücü yoktur. Çözeyim derken daha problemler yaratır. Kelime hazinesinin artması, daha deri düşünce ancak kitap okumakla olur. İnşallah kitap fuarı bir nebze de buna katkı sağlar" dedi.
75 yayınevi ve 50’den fazla yazarın katıldığı kitap fuarı 19 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49