Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Aşure Kuyruğu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği Muharrem ayı Aşure İkramını bu yıl da sürdürdü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti il Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Kadın kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın katılımı Dergah camisi önünde esnafa ve vatandaşlara yapılan ikram ile başlayan aşure dağıtımı Büyükşehir Belediyesi önünde dağıtım ile 15 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Aşure dağıtımında basın mensuplarına açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin beyazgül,” Tarihimizde birçok hadisenin yaşandığı bir ay, ama aşure bizim geleneğimizde çok güzel yerleşmiş bir tat. Birçok yiyeceğin karıştırılarak, kolu, komşuya, akrabaya ikram edildiği bir lezzet. Bugün de biz halkımızın yaptığı bu geleneğe katılalım dedik. Burada Dergâhın önünde aşure dağıtımı başlattık saat 4’te de belediyemiz önünde aşure dağıtımı olacak. Halkımızla birliktelik bizi mutlu etmektedir. Muharrem ayı hayırlara vesile olmasını diliyorum. İslami yeni yıl, İslami yılbaşı birçok hadisenin yaşandığı bir ay, fakat bugün hatırlatmak adına da böyle bir tatlı sunuyoruz”dedi

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız isa,”Muharrem ayında bugün büyükşehir belediye başkanlığımızın bugün aşure dağıtım törenine büyükşehir belediye başkanımız, grup başkanvekilimiz, kadın kolları başkanımız ve teşkilatımızla birlikte katıldık. Vatandaşlarımızla birlikte olduk. Ben bu organizasyondan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49