Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa'da aile sağlık mağduru oldu
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Emine Demir, eşinin dalgınlığı sonucu SGK’dan kaydını düşürmemesi sonucu 45 Bin TL para cezası aldı. Ödemeyi yapamayacağını belirten Anne Emine Demir, yetkililerden yardım istedi.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Sağlık mahallesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Emine Demir, SGK tarafından 45 TL Para cezası yedi. Gerekçe ise eşinin 5 yıl önce SGK’lı olarak çalıştığı iş yerinden çıkmasının ardından kuruma bildirmemesi ve yeşil kartının halen aktif olması.
5 çocuk babası olan İsmail Demir, 5 yıl önce il dışında 1 aylık SGK’li olarak çalışıp daha sonra işten ayrılarak tarım işçiliğine devam etmesiyle birlikte çıkışını SGK’ya bildirmeyerek para cezası almasına neden olduğunu belirten Anne Emine Demir, “Köyde tek başıma 5 çocuğa bakıyorum. Kocam şehir dışında çalışırken bir aylık sigortalı oldu. Biz yeşil kartlı idik kocam mevsimlik işçi olarak batıya gidip çalışıyordu. Kocam orada bir aylık sigortalı gösterilmiş, sigortalı olduğunu kuruma bildirmeyince hem yeşil kartımız iptal oldu hem de 45 bin lira ceza geldi. Bizim maddi imkanlarımız yok, çocuklarım şuanda 18 yaş altı sigortadan bile yararlanamıyor. Şuanda 5 çocuğunla zar zor geçiniyorum yetkilerden ricam bizim bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorum" diyerek yardım istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49