Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Urfa’da 604 bin öğrenci için zil çaldı
İki haftalık bir tatilin ardından, Şanlıurfa’da 604 bin öğrenci bugün ders başı yapacak.
 
2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ve 24 Ocak’ta ilk yarısı biten dönem, bugün tekrar başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler, yaklaşık 2 haftalık tatilin ardından bugün 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak. Öğretmenler ve öğrenciler için ikinci yarı yıl 13 Haziran'da tamamlanacak.
 
Tatilin sona ermesi öğrencilerin genelinde heyecan yaratırken, lise öğrencilerinde ise, üniversite hazırlık çalışmaları artırıldı. Bugün, Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci, Şanlıurfa’da 604 bin öğrenci ders başı yapacak. Yaklaşık iki haftalık bir tatilin ardından tekrar okula başlayacak olan öğrencilerin büyük kısmı öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediğini söylerken, bir kısmı da yeni dönemin heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. İki haftalık bir tatili ders çalışarak değerlendiren öğrenciler, tatilin faydalı geçtiğini söylerken, aileleriyle birlikte il dışına çıkan öğrenciler de tatili dinlenerek geçirdiklerini söyledi. Tatilin, dinlenmek açısından son derece önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, tatilin ardından zihin kapasitesinin daha güçlendiğini ve öğrencilerin bu dönemde daha başarılı olması için derslerini aksatmadan çalışmaları gerektiğini söyledi. Öte yandan karnesi iyi olmayan öğrenci velilerinin bu dönemin başında öğrencilere baskı yapmaması gerektiğini söylerken, öğrencilerle arkadaşlık bağı kurularak, ders çalışmaları istenmesi gerektiğini söyledi.
 
Bugün eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başlayacak olan öğrencilerin ders çalışma noktasında mutlaka bir plan dahilinde başlamaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin bu dönem içerisinde plana uymaları gerektiğini ve sürekli test çözmeleri gerektiğini söyledi. Bugün başlayacak olan okul dönemi, 13 Haziran’da sona erecek.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49