Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Urfa’da 30 Okulun Servisi Denetlendi

Edilen bilgilere göre, Jandarma Trafik Timleri, Şanlıurfa’ya bağlı 11 ilçede taşımalı öğrenim gören öğrencilerin güvenli olarak okula gidiş ve gelişlerinin sağlanması amacıyla 30 okula ait 205 servisin denetim yaparak, araçlarının şoförlerine trafik konularında uyulması gereken konular hakkında uyarılarda bulundu. Öğrencilerin taşınmasında kullanılan servis araçlarının, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin gerektirdiği şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edildi.

Ayrıca, servis şoförlerine, öğrencileri indirme ve bindirmede dikkat edecekleri hususlar, hız kuralları, kış lastiği kullanılması, araçlarında bulundurulması gereken teknik malzemeler, şerit izleme ve değiştirme kuralları, kavşak kuralları konularında, öğrencilere de okul servis aracı içerisinde hareket tarzları, araçtan inip ve binerken dikkat edilecek hususlar konularında bilgi verildi. Eksik olan servisçilere 20 Ekim 2017 tarihine kadar eksiklerin giderilmesi için süre verildi. Eksikliklerini gidermeyen sürücülere 2918 sayılı karayolları Trafik Kanunu ile 4925 sayılı Taşıma Kanununa göre cezai işlem uygulanacağı hususunda bütün sürücüler ikaz edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48