Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 29 Yüzme Havuzu Bulunuyor
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda hayata geçirdiği yeni yüzme havuzları sayesinde boğulma olaylarının önüne büyük oranda geçilmiş oldu. Bu yıl ki yüzme havuzlarının sezonunu açan Başkan Nihat Çiftçi, "Çocuklarımızın göletlerde veya kanallarda boğulmasına hiç birimizin yüreği dayanmıyor ve bizler buna izin vermiyoruz" dedi.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yüzme havuzlarının sezon açılış startını verdi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehir merkezinde 19, ilçelerde 10 olmak üzeren toplamda 29 yüzme havuzunun yer aldığı Şanlıurfa'da gençlere seslenen Başkan Nihat Çiftçi, çocuklardan kanallara girmemeleri yönünde söz aldı.
 
Beykapısı Yüzme Havuzunda düzenlenen programa katılan Başkan Nihat Çiftçi, burada çocukların sevgi gösterisi ile karşılandı. Buluşmada çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çiftçi, "Geleceğimiz olan çocukları sporla buluşturmak, onları gerek eğitim gerekse sporun her dalında gelişimlerine ön ayak olmak bizim ön önemli vazifelerimizdendir" dedi.
 
107 EĞİTİCİ PERSONEL GÖREV ALIYOR
 
Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerdeki tüm havuzlarda 107 eğitici personelin görev aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, eğitmenlerin yüzme bilmeyen çocuklara haftanın belirli gün ve saatlerinde eğitim vereceğini söyledi.
 
Yüzme sporunun yanı sıra gençlere değerler eğitimi ve ahlaki eğitim verileceğinin de altını çizen Başkan Çiftçi, "Derdimizi çocuklarımızın kendilerini geliştirmesi ve bu şehri sevmelerini sağlamaktır. Bu anlamda yüzme havuzlarının sezonunu açıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza bağlı Spor İşleri Şube Müdürlüğümüz yüzme alanında Şanlıurfa'da çok güzel işler yapıyor. 107 eğitici personelimiz yüzme dersi verecektir. Kurslar süresince çocuklarımıza hem değerler, eğitimi hem ahlaki eğitimi, hem de fiziksel olarak kendilerini geliştirmeleri için eğitimler verilecektir" diye konuştu.
 
'KANALLARDA BOĞULMALARA İZİN VERMİYORUZ'
 
Şanlıurfa'nın iklimsel olarak sıcak bir coğrafyada yer aldığını belirten Başkan Çiftçi, kanallarda boğulma olaylarının önüne tamamen geçilmesi için ailelerin çocuklarını yüzme havuzlarına yönlendirmelerini tavsiye etti.
 
Başkan Çiftçi, "Artık çocuklarımızın göletlerde kontrolsüz bir şekilde veya kanallarda boğulmasına hiç birimizin yüreği dayanmıyor ve bizler buna izin vermiyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak gerek seçilmişleri ile gerekse atanmışları ile çocuklarımızı sportif anlamda geliştirmek, yüzme sporu ile tanıştırmak hepimizin arzusu. Sezonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
URFA'DA 29 YÜZME HAVUZU BULUNUYOR
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde startı verilen sezon içerisinde her yaştan erkek ve kadın yüzme havuzlarından yararlanabilecek. Merkez ilçelerle birlikte il merkezinde 4'ü yapay 19, ilçelerde ise 10 adet olmak üzere toplamda 29 yüzme havuzu bulunuyor.
 
HALİLİYE'YE İKİ ADET YAVUZ YAPILIYOR
 
Şanlıurfa'da boğulma olaylarının önüne geçebilmek için havuz yapımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiki rotası ise Haliliye ilçesi. İlçedeki Ahmet Yesevi ve Karşıyaka Mahallesinde yüzme havuzu yapım işine devam eden Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarının ardından buradaki havuzları da halkın hizmetine sunacak.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki yüzme havuzlarında Ramazan ayı dolayısıyla seans değişikliğine gidilecek. Ramazan ayı içerisinde vatandaşlar saat 21.00 ila 01.00 arasında havuzlardan yararlanabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49