Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 25, Adana'da 40 İla 50 TL Yevmiye
Tarım işçiliğinin her geçen gün arttığı ve sadece kazalarda meydana gelen ölümlerle hatırlanan tarım işçilerinin gurbete gitmesinin altında yatan gerçek ortaya çıktı. Şanlıurfa’da günlük 25 TL’ye çalışan tarım işçileri batıda ise 50 TL’ye kadar yevmiye alıyor.
GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da tarım arazisi Türkiye’nin 4’te 2’sini barındırırken batıya ise en çok tarım işçisi yollayan il haline geldi. Gerekçe ise uyanık çavuşların işçilerin aldıkları hakları kısması ve fazla çalışması olduğu ortaya çıktı. Adana, Giresun, Konya, Ordu, gibi illere giderek her yıl tehlikeli yolculuk yapan tarım işçileri artık kendilerine yapılan haksızlığın önüne geçilip kendi memleketlerinde çalışmak istiyor.
URFADA 25, ADANADA 40 İLA 50 TL YEVMİYE
Göz açık çavuş (işçi lideri) tarla sahibinden günlük 150 TL’ye kadar yevmiye alırken tarlada çalışan işçilere ise günlük 25 TL veriliyor ve üstelik 12 saat çalıştırılıyor. Batıda ise 8 saat çalıştırılan tarım işçileri hem fazla çalışmıyor hem de yevmiyelerini hakkıyla aldığı için göç etmek zorunda bırakılırken yetkililerin ise sadece kazalarda gündeme gelen tarım işçilerinin çilesi son bulması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49