Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa’da 19 bin kişi sigortasız
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda Şanlıurfa’da 19 bin 268 kişinin SGK kapsamı dışında olduğu belirtildi.
Yapılandırma borcunun kuruma getirilmeden nasıl öğrenileceğiyle ilgili bilgiler veren İl Müdürü İsmail Ünlü www.sgk.gov.tr adresinden ulaşılabileceğinin söyledi. Şanlıurfa’nın Sosyal Güvenlik durumu hakkında bilgi veren İsmail Ünlü, “1.801.712 olan Şanlıurfa nüfusunun 1.782. 712 kişisi Sosyal güvenlik kapsamındayken 19.268 kişi Sosyal güvenlik kapsamında değil, bunların çoğunluğunun öğrencilerin oluşturduğunu düşünüyoruz. 07/2014 tarihi itibarıyla 70.490 kişinin gelir testi yapması gerektiğini söylüyoruz. Yapılandırmayla birlikte toplam 4b’li borç miktarında % 50’lik bir indirimin olacağı faiz alınmayacağını söyleyen ünlü toplam borçlu sayısının 49.418 olduğunu toplam borcun ise 864.300.404 TL olduğunu yapılandırmadan sonra bu miktarda 80.000.000.00 TL indirim yapılacak” dedi.
6552 SAYILI KANUNUN YENİLİKLERİ
Toplantıda ayrıca 6552 Sayılı Kanunla getirilen yeniliklerle ilgili de bilgiler verildi. En çok sorunların yaşandığı Yurt Dışı borçlanmasıyla ilgili konuşan Ünlü, konuşmasında şunları söyledi: “Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden 18 yaşının doldurduktan sonra belgelerin sigortalılık süreleri ve yurt dışında ev kadını olarak geçen sürelerini borçlanma hakkı getirildi.”
Sigortalılıların her iki düzenlemeden faydalanabilmesi için Kurum aleyhine açılmış ve henüz sonuçlandırılmamış davalardan feragat etmeleri gerektiğini de aktaran Ünlü, feragat edilmesi halinde davacı aleyhine yargılama giderlerine hükmedilmeyeceğini belirtti.
“MADENCİLERE İYİ HABER”
Ünlü, ayrıca maden işçilerine de iyi haber vererek, “Maden işyerlerinin yer altı işlerinde sürekli veya münavebeli en az 20 yıldan beri çalışan sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanması için yaş şartı 55’ten 50’ye indirildi” dedi.
4/a, 4/b ve 4/c statüsündeki sigortalı kadının 3 defaya mahsus olmak üzere doğum tarihinden itibaren sonraki 2 yıllık süreyi geçmemek kaydıyla borçlanılacak sürede uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı sayılmaması için ve çocuğun yaşaması şartıyla doğum borçlanması yapabilmesi imkanının getirildiği de açıklandı.
Konuşmasını sürdüren Ünlü, “Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olamayan genel sağlık sigortalısının yardımcı üreme yöntemi ile tedavilerinde masrafları kurumca karşılanacak Deneme Sayısı 3’e çıkarıldı, ilk deneme katılım payı %30’ iken 3.deneme katılım payı yüzde 20 olarak belirlendi” diye konuştu.
Daha önce aylık ve gelirlerini tahakkuk ettiği halde tahsil etmeyenlerin aylık tutarlarının 6 aylık durdurulma süresinin de 12 aya çıkarıldığı kaydedildi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48