Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da 1364 konut yapılacak
TOKİ Şanlıurfa Maşuk konut projesi kapsamında bin 364 konutu inşaa edecek firma için ihale yapıldı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şanlıurfa iline bağlı merkez ilçesi Maşuk Bölgesi’nde inşa edilecek toplamda 1.364 konutun ihalesini gerçekleştirildidi.
Maşuk’ta inşasına başlanacak 1.364 konutun yanı sıra, oluşturulacak sosyal yaşam alanlarının altyapı ve çevre düzenlemesi ile bir cami ve çok amaçlı salon inşaatları hayata geçirilecek.
Yerel dokuyu, semt kültürünü yansıtan tasarım
Canlı bir kentsel yaşam hedefiyle tasarlanan Şanlıurfa Maşuk projesinde sosyal altyapılara erişim kolaylığı gözetilirken, bisiklet yolları, güvenli avlular ve diğer sosyal alanlarda semt kültürünü yansıtan bir tasarım yaklaşımı benimsendi.
Projede, ana ticaret aksının meydan ile bütünleşmesi sağlanarak, sosyal donatılar bu alanda toplandı. Ana yol aksının meydanla buluşması projede bütünlüğü sağlama amaçlı düşünülerek meydana çok amaçlı salon ve 150 kişilik cami konumlandırıldı. Oluşturulan bu meydan içeriği ticari ve sosyal donatılarla bir alt merkez olarak tasarlandı.
Proje alanı, kuzey - güney cephelerindeki ana yolları birbirine bağlayan ana ticaret aksı, bu ana aks ve meydan çevresinde oluşturulan parsellerden oluşuyor. Sosyal alanlar ise bisiklet yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanları, spor sahaları, oturma alanları, meydan ve gezinti yollarını içeriyor.
Yapı adalarının iç avlu ve bahçelerinde ise, oturma alanları, basketbol sahaları, kamelya ve banklar, açık otopark, engelli otoparkları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları bulunuyor
Konut blokları ile cami ve ticaret merkezi cephelerinde ise yöresel mimariden esinlenilerek geliştirilen tasarım uygulamalarına yer veriliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48