Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa’da 100 kişiye tirit ziyafeti
Şanlıurfa Kutlu Doğum haftasında 100 bin kişilik tirit ziyafeti verilecek.
 
Müftülük binasında Şanlıurfa Kutlu Doğum Haftası etkinleri ile ilgili basın toplantısı düzenlendi toplantıya Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Müftüsü İhsan Açık ve ilçe müftüleri katıldı. İl Müftüsü İhsan Açık, Yüce Allah’a hamdolsun. Kutlu Doğum Haftasına ulaştığımız, âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendiler Efendisi, Sevgililer Sevgilisi; İnsanlığın Medâr-ı İftiharı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya sonsuz salat ve selam olsun.Peygamberimizi de bir gül olarak gördüğü için de bir haftalık bir kutlama kararı alındığını söyledi.
 
“Bu yılın Kutlu Doğum Haftasının ana temasını, “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” olarak belirlemiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa İl ve İlçe Müftülükleri olarak bir çok etkinlikler düzenledik. Amacımız, bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda da bu haftayı halkımızla birlikte dolu dolu ihya edebilmektir. Programlarımıza, tüm halkımızın eşleri ve çocuklarıyla birlikte katılmaları bizleri fazlasıyla memnun edeceği gibi, inşallah Allah’ın rızasını kazanmamıza ve Peygamber Efendimizin şefaatine ulaşmamıza vesile olacaktır.”
 
Açık 'Kutlu Doğum Etkinliğinde Buluşalım' isimli bir kitapçık hazırladıklarını da ifade eden Müftü Açık, "Bunun içerisine her güne bir etkinlik koyduk. Bu etkinlikler her ilçemizde var. En önemli programımız 16 Nisan Çarşamba günü saat 19.30'da Gap Arena'da olacak. Yoğun bir program olacak. Bu yılki programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak. Kutlama alanına belediye ile görüşmeler sonucunda daha fazla araç olacak. Katılan 10 kişiyi kura çekilişi ile Umre'ye göndereceğiz. Geçen yıl 100 bin kişilik tirit ziyafeti yaptık, bu yıl ise bu sayıyı gececeğiz. Çünkü bu yıl diğer yıla oranla saha fazla yerde yapacağız" diye konuştu.
 
 Ayrıca, Karaköprü,Haliliye ve Eyyubiye ilçelerinde de halka tirit ziyafeti verileceğini Kutlu doğumla özdeşleşen Tiriti Şanlıurfalıların ayağına götürülerek,Kutlu doğumun önemi idrak edilecek 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49