Öne Çıkanlar 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Urfa Yöresi Yemekleri Kursu Veriliyor
Müzeler şehri olma yolunda ilerleyen Şanlıurfa’da müzeler fazla ziyaretçi ağırlamasa da, müzelerde sergilenen eserler, kentin kültürünü ortaya koyuyor.
Şanlıurfa’da eski dönem yaşamın sürdürüldüğü bir konağın belediye tarafından restore edilerek müzeye çevrilmesi, kentin bir müzeye daha sahip olmasını sağladı. Eski Belediye Başkanı tarafından restore edilerek düzenlenen eski konak, mutfak müzesine çevrildi.
Şanlıurfa’nın yaşam eski yaşam biçimi, yemek kültürü ve geleneklerin gözler önüne serildiği mutfak müzesi, bir ayda yaklaşık bin civarında ziyaretçi ağırlıyor. Modern hayatın başlaması üzerine sahibi tarafından terk edilen konağı belediyenin bütçesiyle satın alıp, restore ettiren Eski Belediye Başkanı Fakıbaba, mutfak müzesini oluşturmaktaki en büyük amacının bir kültürün yok olmasını engellemek olduğunu söylemişti.
Üç yıldan bu yana ziyaretçilere açılan mutfak müzesinde sergilenen figürlerin, gerçek yaşamdaki kesitlerden alındığı belirtildi. Urfalı bir ailenin yaşam biçimini ortaya koyan mutfak müzesinde mutfak bölümü, oturma odası, kışlık malzemelerin muhafaza edildiği kısım ve kadınların sohbet edeceği oda bulunuyor.
URFA YÖRESİ YEMEKLERİ KURSU VERİLİYOR
Öte yandan geleneklerin yaşatılmaya çalışıldığı müzede, bayanlara yemek kursları veriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından mutfak müzesi içerisinde iki ayrı grup halinde haftanın 6 günü bayanlara yemek kursu veriliyor. Uygulamalı olarak verilen kurslarda Urfa yöresine ait yemek dersi veriliyor.
Usta bayan aşçıların verdiği kurslar sayesinde, kursiyerler yemek tarifleri alıyor. Yemek yapmakta kullanılan malzemeler ve aşçıların ücretleri belediye bütçesinden karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu hizmetten daha fazla kadının faydalanmasını istediklerini belirten müze sorumlusu Reşit Renk, “bu müze içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek kursu veriliyor. Şuan için iki grup kurs görüyor. Eski Urfa yemeklerini yapmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.
TANITIM ÇALIŞMALARI YETERSİZ
Şanlıurfa’da dünyaca tanınan türkücü İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses müzelerinin yanı sıra Kent Müzesi, Kurtuluş Müzesi de bulunuyor. Müzeler şehri olma yolunda ilerleyen kentte, müzeyi tanıtma çalışmalarının yetersiz olması nedeniyle ziyaretçi sayıları yetersiz oluyor.
Belediye ve Valiliğin müzeleri tanıtmak amacıyla projeler oluşturması beklenirken, yapılacak tanıtım çalışmaları nedeniyle ziyaretçi sayısında artış olacağı tahmin ediliyor. Şanlıurfa’da yaşayan birçok kişi bile mevcut müzelerden habersiz olurken, il dışından gelen kişiler Şanlıurfa’nın bu kadar müzeye sahip olmasını bilemiyor.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49