Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Urfa Yıllardır Beklediği Fuar'a Kavuştu

Bakan Elvan," Urfa'nın ihracaat hedefi 2 Milyar dolar ve 50 bin istihdam olmalı" Şanlıurfa’nın uzun yıllardır özlem duyduğu Fuar Merkezi, bugün resmi törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan fuar merkezinin açılışına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa, nihayet Fuar Merkezine kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin göreve gelir gelmez ‘olmazsa olmazlarım’ ifadesiyle belirttiği projeler arasında yer alan Fuar Merkezi, söz verildiği gibi 11 Nisan 2018 tarihine yetiştirildi.

Başkan Nihat Çiftçi tarafından görevlendirilen teknik ekibin Türkiye genelindeki fuar merkezlerini yerinde inceleyerek oluşturduğu Şanlıurfa Fuar Merkezi Projesi, ilk temel atımından sonra 8 ay gibi bir sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Ziyaretçilerine kapılarını Yapı Ve Dekorasyon Fuarı ile açan Şanlıurfa Fuar Merkezi daha ilk günden yoğun rağbet gördü. Yapı ve dekorasyon alanından Türkiye'nin dört bir tarafından firmaların katılım gösterdiği fuarı gezen vatandaşlar, merkeze ve düzenlenen fuara tam not verdi.

AÇILIŞA BAKAN ELVAN VE FAKIBABA DA KATILDI

11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen Fuar Merkezinin açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitfçi'nin ev sahipliğinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: SÖZÜMÜZDE DURDUK

Şanlıurfa'nın her alanda olduğu gibi turizm ve ekonomik anlamda da daha hızlı kalkınabilmesi için fuar merkezine ihtiyaç olunduğunu belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Kalkınan Türkiye'mize ve kalkınan Şanlıurfa'mıza Fuar Merkezinin çok yakışacağını bir yıl öncesinden söylemiştik. Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Bakanlığımızla ortaklaşa olarak bu çalışmayı başlattı ve bugün de bu güzel projeyi Şanlıurfa'mıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlıurfa'mızda uzun yıllardır dile gelen bu sorunu 8 ayda tamamlayarak hizmete sunduk. Bu emeği tüm kadrolarımız yaşadı. Ama Allah'ımıza şükürler olsun ki bu proje şehrimize kazandırıldı. Fuar merkezi şehirlerin kalkınmasının aynasıdır. Şanlıurfa da bir tarım ve turizm şehridir. Dolayısıyla her ay şehrimizde bir fuar organizasyonu ile Şanlıurfa'mıza canlılık gelecektir. Bilindiği gibi bugün 11 Nisan Urfa'mızın Kurtuluşu. İşte böylesine önemli şehrimiz için bizler yine sahada olacağız ve halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için çalışacağız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Fuar Merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

BAKAN ELVAN: ŞANLIURFA, HEDEFİNİ YÜKSELTİYOR

Başkan Çiftçi'nin ardından yaptığı konuşmasında Şanlıurfa'nın ihracat rakamlarına değinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise şehrin son 15 yılda ihracatını 22 kat arttırdığını söyledi. 2023 yılı hedefin ise Şanlıurfa için 2 milyar dolar ihracat hasılatının olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Elvan, "Bu önemli günde kültür, tarım ve sanayi şehri olan Şanlıurfa’ya modern bir fuar merkezini kazandırmaktan duyduğum memnuniyetliği ifade ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir buçuk yıl önce bizleri ziyaret ederek Şanlıurfa’nın fuar merkezine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bizler de ortaklaşa yapım konusunda anlaştık. Bugün açılışını yapacağımız bu güzel merkezi Şanlıurfa’ya kazandırdık. Allah’ın izni ile bu fuar merkezimiz ile daha çok ihracat yapacağız. Üretmiş olduğumuz ürünleri bu fuar merkezi ile dışarıdan gelen firmalara tanıtma imkânı bulacağız. Son 15 yılda Şanlıurfa’nın ihracatı 22 kat arttı. Şuanda 153 Milyon Dolarlık bir ihracatımız var. Ve 2023’te Şanlıurfa’nın 2 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmasını hedefliyoruz. Allah’ın izni ile bunu da başaracağız” diye konuştu.

BAKAN FAKIBABA: ŞANLIURFA SANAYİ ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

Daha sonra halkı selamlayarak bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise "Bugün bayram günü. Allah rahmet eylesin atalarımıza ve şehitlerimize. Onların sayesinde bu bayramı kutluyoruz. Böylesine bir projeye imza atan özellikle Sayın Bakanımız Lütfi Elvan'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Şanlıurfa denince tarım şehri akıllara gelirdi. Ardından bir turizm şehri oldu şimdi de Şanlıurfa bölgenin en önemli sanayi kenti olma yolunda. Bu bağlamda başta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

VALİ ERİN: BUGÜN AYRI BİR SEVİNÇLİYİZ

Açılışta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, “Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu bayramı bizlere vesile kılan başta 12'ler olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şanlıurfa için anlamlı olan bugünde bu güzel fuar merkezinin kazandırılmasından dolayı da ayrıca sevinçliyiz. Emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Nihat Çiftçi, Bakanlar Lütfi Elvan ve Ahmet Eşref Fakıbaba ile tüm protokol üyeleri temsili kurdela kesimi yaparak açılışı gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından ve okunan duaların açılış gerçekleşti. Açılışın ardından heyet, fuar alanını gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48