Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Urfa Yemekleri Tanıtılıyor

“Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında şehrin yiyecek – içecek sektörü temsilcilerine yönelik gerçekleştirilecek “Gelenek ve Gelecek” – Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi, Şanlıurfa mutfağının yerelden evrensele açılması anlamında önemli adımlardan biri olacak.

Göbekli Tepe’den başlayan 12.000 yıllık mutfak zenginliğiyle dünyanın sayılı gastronomi merkezlerinden biri olmaya aday Şanlıurfa, 8-9 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek “Gelenek ve Gelecek” – Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şanlıurfa’daki yiyecek – içecek işletmeleri, şefler, oteller ve sektör paydaşlarına yönelik olarak 9 Aralık’ta Cevahir Han’da düzenlenecek atölye çalışmalarında ülkemizin yetiştirdiği, ulusal ve uluslararası platformda birçok başarıya imza atmış şeflerden Eyüp Kemal Sevinç, Ebru Baybara Demir ve Hazer Amani, yereldeki şeflerle mutfağa girerek kentin yiyecek – içecek işletmelerinin dünya standartlarını yakalaması adına iyi uygulama örnekleri paylaşacak.

Ayrıca 8 Aralık’ta Cevahir Han’da gerçekleşecek açılış töreninin ardından dünyanın en ünlü aşçılık okullarından Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi eğitmen şeflerinden ünlü Fransız şef Arnaud DeClercq, TV programlarıyla tanınan ulusal şef Hazer Amani ve Şanlıurfalı yerel şef Hatice İnan’ın eş zamanlı olarak gerçekleştireceği gastroshow, Şanlıurfa mutfağının yerelden evrensele açılması anlamında önemli adımlardan biri olacak.

Düzenlenecek etkinlik programıyla, Şanlıurfa’nın Göbekli Tepe’de başlayan kadim mutfak kültürünün ulusal ve gastronomi turizmi bağlamındaki önemi, yöre mutfağının gelenekselliğinin modern çağın bilgisi ile harmanlanarak gelecek nesillere aktarılması ve en nihayetinde Şanlıurfa’nın dünyadaki en önemli turizm trendi olan gastronomi turizmi alanında rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Organizasyon özelinde Şanlıurfa’ya davet edilen ulusal ve uluslararası basın mensupları ve gastronomi alanındaki kanaat önderlerinin katılımı, Şanlıurfa mutfağının yükselen bir turizm değeri olarak önce ulusala daha sonra da dünyaya pazarlanması anlamında etkin rol oynayacak.

8-9 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek “Gelenek ve Gelecek” – Şanlıurfa Uluslararası Mutfak Atölyesi etkinliğine yerel, ulusal ve uluslararası basın mensupları ve kanaat önderlerinin yanı sıra şehrin önde gelen yiyecek-içecek, otelcilik, tur rehberleri, tur operatörleri ve seyahat acenteleri ve ulaştırma sektörlerinden temsilcilerin katılımı bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaValıKulturMutfak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49