Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa Ulaşımda Kara Kutu Dönemi Başlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de örnek gösterilecek bir uygulamaya daha imza atıyor. Şanlıurfa'da ulaşım sorunlarını ortadan kaldırabilmek için alt yapı anlamında yeni yollar, köprülü kavşaklar ve bulvarları hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada son model araç sayısını da arttırarak vatandaşın daha rahat ve güvenli ortamda ulaşım yapmasına olanak sağlıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde uluslararası bir çok dalda ödüller alarak toplu taşımada Türkiye'de örnek gösterilen şehir haline gelen Şanlıurfa, bu kez yepyeni bir sistemle tanışıyor.

KARA KUTU SİSTEMİ NEDİR?

Şehir içi otobüslerde meydana gelen trafik kazalarını önlemek, yakıt tüketiminden tasarruf etmek, yol sürüş güvenliğini artırmak, bakım masraflarını en aza indirmek ve yolcu konforu amacıyla uçaklarda kullanılan kara kutu sistemini otobüslerde uygulanmaya hazırlanıyor.

Kara kutu Projesinin hayata geçmesinin ardından uzaktan erişimle arıza tespiti yapılabilecek haberleşme ağ yapısı ile kaza anında sürücünün ve aracın bulunduğu koşullar kayıt altına alınabilecek. Bu sistemin sağlamış olduğu anlık veriler sayesinde klima sıcaklığından, yakıt tasarrufuna, frenleme sayısından motor sıcaklığına, arıza bilgilerinden aracın rölantide kalma süresine kadar bir çok bilgi anlık olarak bir merkezden yönetilebilecek. Bu sistemin devreye alınması ile birlikte şoförün klimayı açmaması, aracın hızlı veya yavaş kullanılması gibi durumlar kalkmış olacak.

Proje ile birlikte otobüslerdeki yolcu oranı hesaplanabilecek. Otobüslerin ağırlığının ölçülebildiği sistemde araçların doluluk oranı tespit edilebilecek. Yoğunluğun olduğu bölgelere ek otobüs seferleri konulabilecek. Yolcu oranları Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının akılı telefon uygulaması Urfa Ulaşım'a e entegreli şekilde çalışacak. Bu uygulama sayesinde yolcuların "Nasıl Giderim?, Yakınımdaki Duraklar ve Sefer Saatleri Dolum Noktaları" ve daha birçok bilgiye ulaşabildiği Ulaşım Mobil Uygulaması ile bekledikleri otobüsün doluluk oranını cep telefonundan görebilecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49