Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa Üçüncü şehidini memleketine uğurladı
Ceylanpınar ilçesinde yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan silahlı grubun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu 2 asker şehit olmuş, Şahan ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun balımda yatan Şahan Şehit oldu. Ceylanpınar saldırısının üçüncü şehidi memleketi İzmir’e uğurlandı.
 
Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine, henüz tespit edilemeyen bir yerden ateş açıldı. Nöbette bulunan Adem Dövüşken, Berat Sağırkaya ve Yiğit Şahan 3 asker yaralandı. Olay yerine çok sayıda Ambulans sevk edildi. Olayda yaralanan 3 asker, Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Viranşehir’de tedavi altına alınan Adem Dövüşken hastanede şehir oldu. Viranşehir’den Helikopterle Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya, tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şehit oldu.
 
Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'na ateş açılması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayan Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın cenazesinin hastanedeki işlemleri tamamlandı.
 
Şahan'ın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere askeri konvoy eşliğinde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ardından Şanlıurfa Mehmet Akif inan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi morguna getirilen şehidin cenazesi törenle memleketi İzmir’e uğurlandı.
 
Mehmet Akif inan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi morguna önünde yapılana şehit törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İl Emniyet müdürü  Eyüp Pınarbaşı, İl müftüsü İhsan Açık, şehidin ailesi, protokol, çok sayıda komutan, asker ve polisler katıldı.Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı duanın ardından Şehit Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın cenazesi Uçakla memleketi İzmir’e uğurlandı.
 
Hastanede şehidi uğurlayan Vali İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Üzüntümüz büyük, derin bir üzüntü yaşıyoruz. Şehidimizin Allah mekanın cennet eylesin başta Ailesi olmak üzere Türk silahlı kuvvetlerine başı sağ olsun” dedi.
 
Küçük, Ceylanpınar’ın Doruk mahallesinde çatışmaların başladığını belirten Küçük, olay daha taze aşağı Doruk köyünde çatışmalar devam ediyor. 2-3 kişilik tahmin ediyoruz PYD, PKK silahlı terörist grup çatışma devam ediyor. Bizden herhangi bir yaralı yok zayiatımız yok gerekli önlemler alındı”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49