Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Urfa Tarihi yanında lezzeti de var
 Tarihi ve turistlik mekanlarıyla tanınan ve bu yönde ilgi gören Şanlıurfa, tarihi yanı sıra yemekleriyle de ilgileri üstüne toplamayı başarıyor. Şanlıurfa’da sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında patlıcanlı, domatesli ve sade kebap, Şanlıurfa’nın yanı sıra il dışında da ilgi görmeye devam ediyor. Kent merkezine gelen turistler, yemekleri yerinde yemenin mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, il dışında da kebap yediklerini ancak, Şanlıurfa’daki kadar lezzetli olmadığını söyledi.

 

Kent merkezinde kebapçılık yapan İsmail Demir adındaki esnaf, “Şanlıurfa, ilk başta tarihi ve turistlik alanlarıyla tanınıyordu ancak, şimdi, yemek lezzetleriyle de ön plana çıktı. Urfa’ya özgü yemekler artık sadece Urfa’da değil, tüm Türkiye’de yapılmaya başlandı. Öyle olunca da Urfa’nın lezzeti tüm Türkiye’ye yayılıyor. Burada hem kentimiz hem de yemek kültürümüz gelişiyor” dedi. 30 yıldan beri Şanlıurfa’da kebapçılık yaptığı belirten Demir, “Kentimize özgü kebaplarımızdan 3 çeşit kebap çeşidimiz var. Tabi sadece kebap değil, farklı yemek ve tatlı çeşitleri de var. Patlıcanlı kebap, domatesli kebap ve sade kebap tabi ki de ön planda yer alan yemekler ancak, bunların yanı sıra çok daha lezzetli yemekleri de var” diyerek, kebabın hazırlanışını şöyle anlatıyor: “Urfa kebabını iri çekilmiş kıyma ya da tercihen keskin bir bıçakla suyu çıkmadan kıyılmış orta yağlı ve sinirleri ayıklanmış koyun eti ile hazırlayın. Kıyılmış ete salçayı, tuzu ve kırmızıbiberi ilave edin. Baharatlı kıymayı iyice yoğurduktan sonra köfteler halinde yuvarlayın, sonra hafifçe bastırıp yassıltın ve alacalı kesilmiş patlıcan dilimleri ile şişlere dizin. Urfa kebabının yanında garnitür olarak kıyılmış maydanoz ve sumak ile karıştırılmış piyaz doğranmış soğanı servis yapın.” Yemek kültüründe Gaziantep ve Mardin illerinin de önemli şehirler olduğunu söyleyen vatandaşlar, yemek ve çok çeşitlilik konusunda Şanlıurfa’nın en zengin şehir olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49