Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa seralarında yeşil soğan yetiştiriliyor

Türkiye’de tarım olarak önemli bir konumda yer alan Şanlıurfa’da artık çiftçiler, pamuk ve tahıl ürünlerinin yanı sıra seracılıkta yapmaya başladı. Birçok çiftçi seracılık yapmak için kendi tarlasında imkânları nispetince seracılık yapmaya çalışıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) merkezi konumundaki tarım kenti Şanlıurfa'da yapılan seracılık bölge üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Seralarda başta yeşil soğan ve domates olmak üzere, patlıcan Marul ve biber yetiştirilirken, GAP çiftçisinin de yüzünü güldürdü.

Seracılık yapan Halil Kaçak," Bu meslek dededen babadan bizim mesleğimiz açıkta ve serada tarım yapıyoruz şu anda serada yeşil soğan yetiştirdik. Yeşil soğanı iç piyasaya veriyoruz çok şükür geliri de iyi bu bizim işimizdir. Yeşil soğan çamurlu 2. TL. ile 3 TL arasında satılırken yıkanmış yeşil soğan ise 5 TL 'den alıcı buluyor"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49