Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa Sade Yağı Tescillendi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen 'Coğrafi İşaretler Tescil Belgesi' takdim töreninde, Şanlıurfa bir ödüle daha layık görüldü.
Tarihi kentin lezzetlerinden birisi olan Sade Yağ artık Urfa’nın…
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın girişimleri sonucu genellikle yöresel yemekler ve tatlılarda sıklıkla kullanılan Sade Yağın patenti artık Şanlıurfa’ya ait. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen ‘Coğrafi İşaretler Tescil Belgesi’ töreni bugün Başkent Ankara’da yapıldı.
Gerçekleşen törene; Urfa adına AK Parti Milletvekili Ahmet Akay, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkan Yardımcısı Uğur Büyükhatipoglu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kara ve Genel Sekreter Mehmet Durmuş katıldı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, katıldığı tören sonrası bir açıklama yaparak; “Yöremizin eşsiz lezzetlerinden birisi olan sadeyağımızın Coğrafi işaretini ilimize kazandırmak, şehrimizin ekonomisi açısından oldukça önem arz ediyordu. Hamdolsun ki bunu başardık. Çünkü Urfa sadeyağı hem ekonomik hem de sağlık açısından oldukça önemli ve faydalı bir besin maddesi. Böylesine önemli bir ürünün coğrafi işaretini almak ve bunu bütün dünyaya Urfa sadeyağı diye tanıtmak bizleri çok mutlu etti. Özelde şehrimiz ekonomisine, genelde ise ülkemiz ekonomisine çok büyük getirileri olacağından eminiz. Ayrıca Atalarımızdan kalan bu mirasın devamı ve şehrimizin tarihsel süreci açısından maddi ve manevi olarak çok anlamlıdır. Sadeyağ, bundan sonra tüm dünyada Urfa Sade Yağı olarak adlandırılacaktır. Üreticilerimize, tacirlerimize ve faydalanıcılarımıza özellikle Urfa’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.
Her yöreye ait standların kurulduğu tören alanında Urfa Sadeyağı yoğun ilgi gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48