Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa Sac Kavurması Tescillendi

Türkiye'nin kadimkentlerinden biri olan, sahip olduğu değerlerle de geniş bir kültür potansiyelini bünyesinde barındıran Şanlıurfa’nın, önemli bir değeri daha tescil aldı.10.06.2014 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından başvurusu yapılanŞanlıurfa (Urfa) Sac Kavurması, Türk Patent ve Marka tarafından tescillendi.Çiğköfte, sadeyağ, tırnaklı ekmek, ciğer kebabı ve daha birçok lezzeti coğrafi işarete sahip olan Şanlıurfa’da (Urfa) Sac Kavurması’nın da tescillenmesiyle birlikte, coğrafi işaretli ürün sayısı da 30 yükseldi ve Şanlıurfa'nın bu alandaki liderliği devam etti.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, kentin30 ürününün coğrafi işaret aldığını, 300'den fazla tespitli yöresel ürüne de tescil almayı hedeflediklerini belirterek, amaçlarının Şanlıurfa kültürel öğelerini korumak olduğunu söyledi.Coğrafi işaret tescili alınan ürünlerin yanı sıra diğerlerinin de tanıtımı için de çaba göstereceklerinivurgulayan Başkan Peltek, Bugüne kadar çiğ köftemizden sadeyağımıza, şıllık tatlımızdan ciğer kebabımıza kadar yöresel ürünlerimiz coğrafi işaret tescili aldı. Bu ürünlerimizindaha da tanınır olmasını hedefliyoruz. Şehrimiz her yönüyle büyük potansiyelleresahip. Yöresel ürünlerimiz ve diğer kültürel değerlerimiz için çalışmalarımız sürecek."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49