Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa raylı sisteme geçiyor
 Şanlıurfa’da yapılacak olan raylı sitem için projeler hazırlanırken, alt yapı çalışmaları hız kazandı. Yapılan proje hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi projenin 4 etaptan oluştuğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa'da ulaşım ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'da raylı sistemi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Çiftçi, bunun 4 etapta oluşacağını belirterek, bu projelerin şehrin niteliğini geliştireceğini kaydetti.
4 etaptan oluşan raylı sistemin toplama merkezi Abide civarında oluşturulacak. Abide bölgesinde oluşturulacak toplama merkezinde 4 ayrı noktaya seferler olacak.Şanlıurfa’da yapılan raylı ulaşımda ilk etap olarak Abide – Balıklıgöl hattı belirlendi. Abide kavşağından başlayacak olan tramvay hattı Divan Yolu’ndan Balıklıgöl bölgesine gidecek.
Şanlıurfa’da projelendirilen raylı sistem hattında ikinci etap olarak Karaköprü belirlendi. Toplama merkezinden kalkacak olan tramvaylar Diyarbakır yolu üzerinden Karaköprü’ye yol alacak.
Karaköprü etabının tamamlanmasının ardından raylı sistemin üçüncü ayağı Eyyübiye olarak belirlendi. Abide bölgesinde yapılacak olan toplama merkezinden kalkan Eyyübiye tramvayları Akçakale yolu üzerinden Eyyübiye Devlet Hastanesi’ne kadar gidecek.
Öte yandan yapılacak olan raylı sistemde son etap olarak Osmanbey kampüsü belirlendi. Abide bölgesinden kalkacak olan Sırrın tramvayları Osmanbey Kampüsüne kadar gidecek. Tramvay’ın son durağı Osmanbey Kampüsü içerisinde bulunan Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak.
Öte yandan Karaköprü’ye giden vatandaşlar ayrı bir ring hattı raylı sistem ile 35 metreye taşınacak. Çarşı bölgesinden 35 metreye gidecek olan vatandaşlar 2 farklı yol izleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48