Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Urfa pazarlarında balık tezgahı kuruldu

Kentte semt pazarında sebze meyve tezgahların yanında balık tezgahı da yer aldı. Semt pazarlarında balık satışına başlaması, vatandaşlar memnun etti. Vatandaşlar hem sebze, meyve ihtiyacını alırken aynı zamanda beyaz et olarak anılan taze balık'ta alabilecek.

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde balık satışlarında da artış yaşanıyor. Akşam evlerinde balık keyfi yapmak isteyen vatandaş soluğu semt pazarında kurulan balık tezgahında alıyor. Havaların soğuması ve kar yağışı nedeniyle artış gösteren balık satışları balıkçı esnafının da yüzünü güldürüyor.

Balık satışlarının iyi gittiğini belirten balıkçı esnafı " Şanlıurfa'ya yılın ilk karı yağdı pazara gelen vaatnaşalrda balığa daha çok rağbet etmeye başladı. Sardalya balığını satıyoruz bizim vatandaşlarımız biraz balığa yabancı ama zamanla alışırlar. Sardalya balığın kilosunu 5 lira'dan satıyoruz. Ayrıca sardalya balığı çok faydalı işte sıralayabileceklerim bazı faydaları, manganez, potasyum, fosfor, çinko, bakır, magnezyum; ve demir bulundurur sardalyanın, içeriğinde Kalsiyum oranı yüksek olan sardalyada Omega-3 de çok yoğun bir şekilde bulunmakta. Bu balık civa içeriği bulunmayan balıklar arasında yer almakta. B vitamini açısından da zengin olan sardalyanın faydaları arasında, kemik erimesini önlemek, vücudun bağışıklık sistemini zenginleştirmek, direnç sağlamak, tansiyonu dengeleyerek kalp sağlığını korumak… gibi pek çok faydası var"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49