Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Urfa'nın kanayan yarası madde bağımlılığı

Eyyübiye Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele için, 'Hayatı seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum, Madde Bağımlılığına Hayır, 1. Bölgesel Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’ düzenledi. Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan bağımlılıkla mücadele için düzenlenen çalıştaya; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile çok sayıda mağdur aile ve katılımcılara sunumlar yapacak olan alanında uzman doktorlar, sosyal medya fenomenleri ve aktivistler katıldı. Vatan uğruna hayatına kaybeden şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda ilk olarak katılımcılara madde bağımlılığının pençesine düşmüş olan gençlerin kurtarılmak için sesini duyurmaya çalıştığı video ile Eyyübiye Belediyesinin gençliğe yaptığı yatırımları konu alan video izletildi. Daha sonra çalıştayda söz alan Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı ile Şanlıurfa Vali Vekili Ufuk Akıl çalıştaydan ve gençliğe yaptığı hizmetlerden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. Çalıştayda söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise katılımcılara madde bağımlılığıyla mücadele konusunda belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda ortak bir dil kullanılması gerektiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında şunları söyledi;“Eyyübiye İlçesi 375 bin nüfuslu bir ilçe. Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi, Suriyelilerle beraber 525 bin nüfus var. Toplamda 36 mahallemiz var. Bunlardan biri sadece planlı mahalle, diğerleri getto tarzı bir yapılaşmanın olduğu bir yer. Haliyle kırsaldan ve taşra ilçelerin de ilk durağı. Ekonomik anlamda en uygun yer orası. Tabi o çarpık kentleşme ve fiziki yapılar ister istemez o insan ruhu üzerinde de olumsuz etkilerde bulunuyor. Ekranlar aracılığıyla gençlerimiz o güzel yerleri görürken, sokağa çıktıkları zaman sosyal yaşam alanları konusunda kısıtları varsa bu onları isyana teşvik ediyor. Ve haliyle suiistimal edilecek konular ortaya çıkıyor. Bu ülkenin birliğine karşı olanlar da bu tarz konuları işleyerek geçmişle bağımızı koparmak, gençlerimizi bizden alma konusunda çeşitli yollara başvuruyor, bunlardan birisi de tabi ki madde bağımlılığı. İlk günden itibaren bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Sayıları söyleniyor, tabi mutlaka gerçeklik payı vardır. Ama önemli olan artık bu konuyla mücadele etmek zorundayız. Geç kalmışız, bundan sonra hiç olmazsa geç kalmayalım. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor, ama burada da ortak bir dil kullanılması lazım. Önceliklerin belirlenmesi lazım. Kurumlara göre önceliğin değişmemesi lazım. Eğer bu bir yaraysa, buna bizim ciddi bir şekilde eğilmemiz gerekiyor.”

Konuşmaların ardından çalıştayda Uzman Doktor Muhsin Koray Kılıç, bağımlılığın kavramı, Prof. Dr. Kültekin Ögel, bağımlılıkta tedavinin temel ilkeleri, Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, bağımlılıkta yaygınlık araştırmaları ve önleme çalışmaları, Uzman Psikolog Melike Şimşek bağımlılık ve aile, Uzman Dr. Ferhat Sarı ise AMATEM faaliyetleri hakkında sunumlarda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49