Öne Çıkanlar sanlıurfa Vali Erin urfa trafık kazası urfa haber

Bu haber kez okundu.

Urfa Müftülüğünde Devir-Teslim Töreni
İl Müftülük binasında düzenlenen törende veda konuşması yapan, Şanlıurfa İl Müftülüğüne Müftü İhsan Açık 6 yıl boyunca görev yaptığı Şanlıurfa'da birçok önemli hizmetlerde, irşat faaliyetlerinde bulunduklarını belirterek, bugün bu kutlu hizmeti halefi Mehmet Taştan'a devredeceğini söyledi.
Açık,""1 Kasım 2012'de kararname çıkmıştı, Şanlıurfa'da Şanlıurfa ile ilgili kararname ile gece 1 gibi galiba Mekke'de internet sitesinden görmüştüm. O kararnameyi Mekke'de görme vesile oldu Allah'ıma şükürler olsun. Tabi ki heyecan oluştu peygamberler şehrinde Hz. İbrahim'in Hz. Eyüp'ün peygamberlerimizin yaşamış olduğu bir şehirde acaba müftülük nasıl yapılabilirdi, acaba becerebilecek miydik, yapacak mıydık, annemi aradım Annem rahmetli annem hep şu ifadeyi kullanmıştır babam Tabi ki kendisi hem imamlık daha sonra işte müftülük yaptı bizim de hepimizin her evladının en az 2 yıl imamlık yapmasını istiyordu. İki yıl İmamlık yapın Ondan sonra istediğiniz mesleği yapabilirsiniz, ama önce iki yıl imamlık yapınmanızı istiyorum. Gerçekten Mihrap ve minberi Kürsi çok seviyordu. O noktada Bizim de yapabilmemiz için elinden gayreti gösterdi. Her zaman şuna inandım layık olabilmek için elimden gayreti de göstermeye kendime söz verdim. Tabi şimdi alt yıl nasıl geçti diye sorarsanız gerçekten gidince her şeyin farkına varılıyor altı yıl gerçekten hızlı geçti. Gençleri başkanımıza da ifade ettim yeni Şanlıurfa il müftümüz de şahididir dağınık çalıştım. Yani biraz sistemi çalışamadım ama yeni müftümüz bu dağınıklığı toparlayacağını daha sistemli çalışacağını ve daha iyi bir şekilde yapacağını başkanımızın karşısında ifade ettim. Hocam da şahittir bundan sonra Şanlıurfa müftülüğü daha da bir toparlayacak inşallah daha da sistemli bir şekilde devam edecek Belki benim kendi karakterimden dolayı biraz dağınık oldu yani o nokta yapamadığım bir şey sistemli olamadık"dedi.
Yeni İl Müftüsü Mehmet Taştan ise," Diyanet işleri başkanlığımızın teşviki ile teklifi ile Cumhurbaşkanımızın onayı ile 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle Şanlıurfa il müdürlüğüne takdir bulunduk. 35 yıldan beli diyanet işleri başkanlığında imamlıkta dâhil çeşitli vazifelerde bulunmak nasip oldu. Şanlıurfa'da çalışmak benim için büyük bir şansızdır"şeklinde konuştu
Açık, Şanlıurfa Müftüsü Taştan'a cübbe ve mührü düzenlenen törenle teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ağa 5 yıl önce

Hocam gidişiniz oldu inşaAllah dönüşünüz olmaz. Urfayı öyle bir hale getirdinizki toparlamak epey zaman alacak Allah yeni gelen müftümüzün yar ve yardımcısı olsun

banner24

banner49

banner48