Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa lezzetleri dünyaya açılıyor
Şanlıurfa’nın “Unesco Dünya Gastronomi Şehri” adaylığı lansmanı Şanlıurfa Ticaret Odası Meclis Salonunda Şanlıurfa’nın adaylık süreci masaya yatırıldı.

Dünya’da, beş şehrin kazandığı “Unesco Dünya Gastronomi Şehri” unvanında altıncı İl Şanlıurfa olması için Şanlıurfa Ticaret Odası Meclis Salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav, Unesco Almanya Milli Komite Üyesi Faruk Şen, TURSAB Kültür Müdürü Hidayet İlhan Uçak, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç “Bizim zengin kültürümüz var Halfeti. Göbeklitepe. Harran gibi Dünyanın en eski üniversitesi Harran üniversitesi gibi ve Şanlıurfa’nın damak zevkimizi dünya ya tanıtmaktır”dedi.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav, Dünya’da 3 önemli mutfak kültürünün bulunduğunu ve Türk mutfağının Yurtdışında dönerle sınırlandırılmaması ve diğer yemeklerinde tanıtılması gerektiğini söyledi. Yalçın, “dünyada Çin, Fransız ve Osmanlı mutfağı bulunmaktadır. Türkler pratik zekaya sahiptirler. Bizim mutfağımız daha önce rakı ve şiş kebapla anılıyordu. Sonra iş döndü dönere. Ben döneri Almanya ve diğer ülkelerde iyi yapanları tebrik ediyorum işçi olarak gitmişsiniz dönerci olmuşsunuz ama Türk mutfağı döner değildir. Şöyle sevindirici bir durum var oda yüzde 69. 4 Alman döner yiyiyor. Ama burada mutfağımızı tanıtmamız lazım. Bakanlıklar ve İş Adamları ile Sivil Toplum kuruluşlarıyla birlikte dışarıda Türk mutfağını tanıtmak için yemek haftaları düzenleyelim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49