Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa Kart Çetelerin Eline mi Düştü”
Şanlıurfa’da şehir içi otobüslerde seyahat etmek için getirilen UrfaKart, vatandaşlar arasından yanlış kullanımdan ve çeşitli problemlerden dolayı sorun oluşturdu
Kent merkezinde vatandaşların daha avantajlı seyahat etmesi amacıyla, Şanlıurfa belediyesi tarafından getirilen kart sistemi daha birinci yılında vatandaşların tepkisini topladı.
İddialara göre kart alan bazı vatandaşların kartları otobüslerdeki cihazlarda geçersiz sayılıyor. Bunun üzerine Aziz Durmaz “ben ve 5 çalışanımın Urfa kartı yeni aldığımız halde iptal edildi. Hiçbir sorun yaşamadık, kartımızı ne başkası kullandı, ne de biz başkasının kartını kullandık ama anlamadığımız bir sorundan dolayı kartlarımız iptal edilmiş. İtirazda bulunduk ama 10 TL karşılığında yeni kart vereceklerini belirttiler. Yeni aldığımız bir kart iptal ediliyorsa para ödemeden bize yeni kart vermeleri gerekiyorken tekrar para karşılığında kart almamızı istiyorlar. Önce bu kartlar niye iptal ediliyor, bu araştırılsın. Belediye çalışanlarında mı sorun var yoksa Urfa Kart çetelerin eline mi düştü de vatandaş bu gibi sorunlarla karşılaşıyor.” dedi.
Aziz Durmaz gibi bir çok vatandaşın şikayetçi olduğu Urfa Kart’taki sorun şehir içi otobüs işletmeleri saha müdürlüğü  tarafından farklı şekilde yorumlanırken saha müdürü Mahmut Karadurmuş şu açıklamalarda bulundu.  “Vatandaşlarımızın geçersiz olan kartlarının bizim alakalı bir yönü yoktur. Vatandaşlarımıza kişiselleştirilmiş kartları başkalarına kullandırmaları kartı geçersiz kılar bazı vatandaşlarımızın kartları da bu şekilde iptal edilmektedir. Öğrenci tarifesindeki kartları bir başkası kullandığı takdirde kart iptal edilir. Bir başkasına ait kartı kullanıldığı takdirde kartlar iptal edilmek zorundadır. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda bize başvurduğunda gereken bilgileri vererek, vatandaşlarımızın sorunlarını gidermeye çalışıyoruz.”
Bazı vatandaşların kartlarının iptal edilmesini, kendisine sağlanan imtiyazları başkasına kullandırmaya bağlayan Karadurmuş, kartları iptal olan vatandaşların genel merkeze başvurmaları gerektiğini belirtirken vatandaşlar da yeni kart alımında alınan ücretten rahatsız oldu. Vatandaşların iddiasına göre alınan ilk karta verilen ücretin aynısı ikinci kart alınırken de isteniyor. Vatandaşlar kartlarının iptal edilmesinin sebebini farklı yorumlarken, bazı vatandaşlar da alınan ikinci kart için ücret alınmaması gerektiğini söyledi. Bu durumun nereye varacağı merak edilirken, kartlarını başkalarına kullandırtmamaları halinde kartı iptal edilen vatandaşlar yetkililerin bu sorunu gidermelerini talep etti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49