Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa Fıstığı Çıktı
Her yıl Temmuz-Ağustos ayında tezgahlardaki yerini alan kırmızı fıstığın bu yılda yeni mahsulü çıktı.
 
Her yıl Temmuz-Ağustos ayında tezgahlardaki yerini alan kırmızı fıstığın bu yılda yeni mahsulü çıktı. Hafta başında toplanan yaş fıstık, tezgahta 10 liradan satılıyor. Eylül ayının ortalarına kadar toplanacak fıstığın bu yılki mahsulünün geçen yıla oranla daha az olacağı öğrenildi.
 
Kent merkezinde çeşitli noktalarda fıstık satışı yapan esnaf, "Türkiye'deki fıstık ihtiyacının yüzde 80-90 civarı bilindiği gibi Şanlıurfa'dan karşılanıyor. 1-2 günden beridir fıstık satışlarımız başlamıştır. Şanlıurfa halkı fıstığı özlemiş, 1-2 gün içerisinde baya fıstık satışı yaptık. Allah'tan dileğimiz inşallah fıstık sezonunun sonuna kadar satışlarımız bu şekilde devam eder" dedi.
 
Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar ise, "Allah'a şükür fıstığa kavuştuk, tadı çok güzel. Kıştan beridir fıstığın çıkmasını bekliyorduk. Fıstık bildiğiniz gibi Şanlıurfa'da yetişir. Türkiye'nin fıstık ihtiyacının büyük çoğunluğu buradan karşılanır. Urfa fıstığı Birecik ve Halfeti yoğun olmak üzere, Bozova, Suruç, Hilvan, Şanlıurfa'nın köylerinde yetiştiriliyor. Günümüzde dünyada yıllık tüketimi 300 bin tona ulaşan fıstık özellikle Türkiye, İran ve ABD'de yetiştiriliyor. Ülkemiz genelinde 54 ilde hasadı yapılan fıstığın en yoğun olarak yetiştirildiği il Şanlıurfa'dır. Kavlama ve paketleme işlemleri Gaziantep'te yapıldığı için Türkiye çapında 'Antep fıstığı' adıyla biliniyor" şeklinde görüş belirtti 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49