Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa Emlak Piyasasında Düşüş

Son yıllarda büyük düşüş yaşayan konut sektörü, konut kredi faizlerinin indirilmesinin ardından yeniden canlandı. Kamu bankalarına gelen binlerce konut kredisi başvurusu, piyasada satılamayan konutların satılmasını sağladı. Kış ayına girilmesiyle birlikte ise durgunluk yine başladı.

Kentte bir ara altın çağını yaşayan emlak piyasasına son iki yıldır durgunluk hakim. Parayla satışların yerini takas usulü satışların aldığı emlak piyasasında, satılık, kiralık evler ve arsalara olan talep iyice düştü. Eski günler geride kaldı. Sektördeki gerileme temel olarak, yeterli talep olmamasına rağmen gereğinden fazla inşaat yapılması, arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlanıyor.

Piyasaların canlanmamasıyla birlikte, satılmayan konut miktarının üstüne yeni konutlar ekleniyor. Bu da yatırımcı ve müteahhit nezdinde bir baskı unsuru haline geliyor. Zor durumda kalan üretici fiyat artıramamaya hatta bazı durumlarda fiyat düşürmeye başlarken, fiyatların artmadığını hatta zaman zaman gerilediğini gören tüketici de konuta yatırım için doğru bir zamanlama olmadığını düşünmeye başladı. Bu sebepten dolayı tüketicide hatta genel olarak bekle- gör olmaya başladı. Bu bekleyişte ne yazık ki süreci daha sıkıntıya sokarak piyasayı durma noktasına getiriyor.

Karaköprü’de fiyatların yüzde 10 ile 30 arası düştüğünü söyleyen sektörün önde gelen isimleri, düşen fiyatlara rağmen satışlarda durgunluk yaşandığını belirtti. Karaköprü’de 200 bin liralık dairede 20 ile 30 bin arası düşüş yaşandığı söylenirken 400 bin liralık dairelerin 300 bin liraya kadar düştüğü bildirildi. Sektördeki gerilemeyle birlikte emlak piyasası da durgunluğu dibine kadar yaşıyor.

Bahçelievler Mahallesinde Emlakçılık yapan Halil Hancıoğlu, geçtiğimiz yıl Ağustos ayından sonra özellikle dövizdeki dalgalanmaların artması sebebiyle gayrimenkul alımlarında düşüş olduğunu belirtti. Konut sektörünün faizlerden dolayı durma noktasına geldiğini belirten Hancıoğlu izlenen politikaların alım gücünü artırmaya yetmediğini dile getirdi. Vatandaşların çoğunun banka kredisi kullanarak ev sahibi olduğunu belirten Hancıoğlu, kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte alım gücünün 2 ay öncesine kadar artığı fakat son bir aydır satışların yine durduğunu belirtti. Hancıoğlu," Vatandaşlar konuta yönelik yatırımlara çekimser yaklaşıyor. Bu yaklaşım konut satışlarının düşmesine büyük oranda etki ediyor. Piyasanın canlanması için ilerleyen dönemlerde yatırımcıların konuta yönlenmesi lazım" diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49