Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Urfa Değerlerine Sahip Çıkamıyor

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar soluğu çatak sosyal tesislerinde alıyor. İsteyen vatandaşlar mesire alanında piknik yaparken isteyen vatandaşlar ise baraj göletinde yüzmenin keyfini yaşıyor. Önceleri sadece barakaların olduğu söz konusu tesise Büyükşehir Belediyesi, mesire alanı, yüzme havuzu, havuz başı düğün salonu, çocuklar için oyun alanı, muhtelif yerlere tuvalet ve lavabo yaparak tesisi adeta yeniden inşa etti.

Söz konusu yerde hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşların sıkıntılı olduğu nokta ise park alının içerinde temizlik görevlilerin olmaması ile birlikte yeşil alandan çok arabaların geçişleriyle birlikte her tarafı toz dumanların sarması gelen piknikçilere zor anlar yaşatıyor.. Mesire alanından piknik yaptıktan sonra ayrılan vatandaşlar, geride çöp yığını bırakıyor. Bıraktıkları çöplerle hoş olmayan görüntüler ortaya çıkaran piknikçiler, doğaya da zarar veriyor.

Piknik yapmak için ailesiyle gelen Ali Demir, vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek bu alanların insanlara güzel bir piknik imkanı sağladığını ve bu ortamlara daha iyi bakılması gerektiğini söyledi.

Demir, "Piknik alanındaki çöpler çevreyi ve sağlığı tehdit ediyor. Piknik yapmaya gelen vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeyip çöplerini piknik yaptığı yere bıraktığı anlaşılıyor. Piknik alanına girişte nasıl 5 Lira ücret almak için görevli bulunuyorsa alan içinde sürekli çevre temizliği yapan, gerektiğinde çöpü doğaya atan piknikçileri uyaran ve çöp kovalarını takip eden bir kişinin daha görevlendirilmesi lazım. Piknik yaptığı yere çöpünü atıp güzelim doğayı bu hale getirenlerin yaptıkları yanına kar kalmasın. Piknik yapmaya geldik, bir de baktık ki her tarafta çöple dolmuş. Yeşil alandan çok toz alan var arabaların geçişiyle birlikte piknik alanın toz duman kaplıyor, ayrıca çok güzel bir sahil var ama her yer çakıl ve taş ile dolu yetkililer isterlerse burayı güzel bir sahile çevirebilir, hemen komşumuz Gaziantep'te bir çok parkta temizlik görevlisi var. Buna, yetkili kurumların dur demesi lazım. Pikniğe gelenlerden de bir daha doğaya çöp bırakmamasını rica ediyoruz. Çünkü bu doğa hepimizin, yarının gelecekleri olan çocuklarımızındır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49